Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

NPCG predstavljaju turističku ponudu na Alpe Adria sajmu turizma u Ljubljani

| Postavio/la: Jelena Ćetković

NPCG predstavljaju turističku ponudu na Alpe Adria sajmu turizma u Ljubljani

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore učestvuje samostalno na međunarodnom regionalnom turističkom Alpe-Adria sajmu koji se organizuje u Ljubljani od danas do 1. februara. 

Nakon veoma uspješnih zajedničkih promotivnih nastupa u saradnji sa NTO CG na sajmovima turizma u Štutgartu i Beču, Nacionalni parkovi Crne Gore drugu godinu zaredom učestvuju na Alpe Adria sajmu turizma u Ljubljani.

„Poučeni lijepim iskustvom iz prethodne godine kada su raznovrsne vrijednosti crnogorskih nacionalnih parkova bile od velikog interesovanja brojnim posjetiocima Alpe Adria sajma turizma u Ljubljani, sa zadovoljstvom smo prihvatili inicijativu organizatora, te ćemo i ove godine učestvovati na ovom značajnom regionalnom međunarodnom turističkom događaju i predstaviti turističku ponudu svih pet nacionalnih parkova zasnovanu na aktivnom odmoru u zaštićenoj prirodi,‟ kazao je direktor JPNPCG Elvir Klica.

Ono što posebno privlači naše posjetioce neizostavno su izvornost i ljepota zaštićene prirode, kao i raznovrsna turistička ponuda koja uz mrežu pješačkih, planinarskih i biciklističkih staza pruža odlične uslove za odmor, boravak i rekreaciju u prirodi, navedeno je u saopštenju. 

"Zahvaljujući očuvanim ekosistemima i bogatoj i raznovrsnoj turističkoj ponudi, NPCG iz godine u godinu bilježe porast broja posjetilaca naročito sa inostranih tržišta. Sa zadovoljstvom ističemo da je godina iza nas bila rekordna prema ukupnom broju posjetilaca od 600.000, čemu je doprinijela i promocija njihovih prirodnih i kulturnih vrijednosti, kao i turističke ponude na internacionalnim sajmovima turizma", dodao je direktor.

Već prvog dana Sajma posjećenost je velika, a najveće je interesovanje za aktivan odmor u prirodi.

„Svake godine veliki broj građana Slovenije posjeti Crnu Goru. Ove godine očekujemo rekordnu posjetu slovenačkih turista koji su tradicionalno zainteresovani za aktivan odmor u prirodi (pješačenje, planinarenje i biciklizam), te posebno za rafting i splavarenje rijekom Tarom. Priroda u našim zemljama je slična i predstavlja nepresušni izvor motiva za posjetu,‟ saopštio je savjetnik za razvoj u JPNPCG Veselin Luburić.

Na Sajmu u Ljubljani koji je namijenjen putnicima, sportistima, planinarima, rekreativcima, biciklistima, aktivni odmor u prirodi predstaviće brojne organizacije iz Slovenije, kao i iz regiona i drugih zemalja Evrope.

Takođe će tradicionalno biti dodijeljena Jakobova nagrada za kvalitet i izvrsnost u regionu Alpe-Jadran.

Ostavi komentar

0/300