15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Nije bilo konflikta po nacionalnoj osnovi, kontraproduktivno postupanje zvaničnika drugih država"

Društvo

Comments 0

"Nije bilo konflikta po nacionalnoj osnovi, kontraproduktivno postupanje zvaničnika drugih država"

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Savjet za građansku konrolu rada policije je danas u Skupštini Crne Gore održao sjednicu na koju su razmotrene pritužbe građana i policijskih službenika, te analizirana ukupna situacija u zemlji. 

"Savjet je zaključio provjeru postupanja policije povodom prebijanja građanina J.V. iz Danilovgrada, slučaj građanke I.M. iz Nikšića, istup, na društvenoj mreži, policijskog službenika D. B. iz Budve. Savjet je konstatovao da je Centar bezbjednosti (CB) Nikšić profesionalno postupio po preporuci građanskog nadzora da se konsultuje nadležni tužilac u vezi sa medijski objavljenom fotografijom kojom je ukazano na navodni nacistički pozdrav. Tužilac se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti a policija će nastaviti sa primjenom svojih ovlašćenja", navedeno je u saopštenju Savjeta. 

"Razmatrajući slučaj građanina J.V, Savjet je utvrdio:profesionalno postupanje službenika CB Podgorica, da konflikt u konkretnom događaju nije po nacionalnoj osnovi na šta neupitno ukazuju dosadašnje izjave oštećenog građanina i očevidaca i bespredmetno i kontraproduktivno postupanje organa i zvaničnika drugih država koji tako ne doprinose rješavanju slučaja koji će svoj pravni epilog dobiti u okviru prekršajnog postupka".

Savjet je razmotrio ukupnu situaciju u zemlji i ukazao:

- da su svi državni organi dužni i da profesionalno obavljaju svoj posao, 

- da su mediji odgovorni da doprinose objektivnom sagledavanju stvarnosti i imaju društvenu odgovornost da budu dio rješenja o ne problema, 

- da građani odgovorno koriste društvene mreže čuvajući sopstveni i dignitet svih ostalih, što uključuje nastupe na društvenim mrežama. 

Savjet je, kako je saopšteno, proteklih sedmica intenzivno i to na dnevnoj osnovi komunicirao sa načelnicima centara bezbjednosti u Podgorici, Nikšiću i Beranama.

"Načelnici Milovan Pavićević, Tihomir Goranović i Miodrag Božović su bili profesionalni i stalno dostupni. Bez ograničenja, najmanjeg odlaganja i u toku trajanja policijskih aktivnosti odgovorili su na svako interesovanje i zahtjev nadzora. Savjet za građansku kontrolu rada policije ih javno pohvaljuje zbog toga a njihov odgovoran odnos je za primjer ostalim policijskim starješinama na lokalnom nivou", navedeno je u saopštenju Savjeta. 

Savjet je, takođe, pozitivno ocijenio dosadašnji rad i rezultate i jednoglasno odlučio da s Aleksndar Saša Zeković izabere za predsjednika u narednom jednogodišnjem periodu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR