Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Pop SPC sa drvenim Dražom: "Ako sam se slikao ne znači da sam četnik"

| Postavio/la: Antena M | Izvor: sandzakdanas

Pop SPC sa drvenim Dražom: "Ako sam se slikao ne znači da sam četnik"

Slobodan Radojević, pop u crkvi Ružica u Rožajama, fotografisao se pored figure ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata, Draže Mihajlovića, koji je poznat po ubistvima, silovanjima i progonima.

Pojedini mediji prvobitno su objavili da je Radojević figuru uradio sam, međutim, on je tu informaciju demantovao na svom Facebook profilu.

Kako je naveo, skulptura nije njegovih ruku djelo, a to što se slikao s njom, poručuje, ne znači da je četnik.

''Da je bilo skulpture Tita i s njim bih se slikao, ali to ne bi značilo da sam komunista''-poručio je on.

Fotografija koja je objavljena izazvala je burne reakcije i to ponajviše bošnjačke zajednice iz Rožaja.

''I ako Radojević kao pop živi i radi u sredini u kojoj je preko 90% muslimansko-bošnjačkog življa, on je aktivni učesnik udruženja koja slave lik i djelo upravo Đurišića i Mihalovića, što dokazuje i ova fotografija, gdje rožajski pop sjedi ispod platna fotografije Pavla Đurišića, gdje se u produžetku izloženih četničkih ikonografija vidi i fotografija Draže Mihajlovića'', prenosi portal sandžakdanas.

Ovaj incident dodatno dobija na težini, kako se navodi na tom portalu, jer su u skoroj prošlosti rožajski Bošnjaci u dijaspori organizovano prikupljali sredstva i donacije za adaptaciju postojeće crkve u Rožajama, u kojoj radi kao sveštenik upravo Slobodan Radojević.

Na FB stranici “Rožaje”  mnogo je negativnih komentara na račun ovakvog postupka čovjeka kojem su prvenstveno sugrađani muslimani, u momentu kad je trebalo, pružili pomoć.

''Stvari se dodatno komplikuju u ovoj nacionalno mješovitoj sredini i prijete da izrastu u međunacionalni sukob zato što je Slobodan Radojević u ovako uzavreloj atmosferi zakazao litije ulicama Rožaja za 2.2.2020.

Ono što zabrinjava je to što se litije održavaju po pravilu samo povodom velikih hrišćanskih praznika, a ne u neprazničnim danima, Pritom smo svjedoci da litije Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori često imaju četničku ikonografiju i poruke prijetnje upučene Bošnjacima i muslimanima koje ne pozivaju na mir''-zaključuje Sandžak danas.

Komentari

Pesterac,

Dragi moji neka se slikaju koliko hoce to jedino i znaju. Ako su im zlocinci uzori i idoli jadni su. Imamo mi nase njima njihovo samo da nas nediraju.

Monica Bellucci,

Jesi ti muzičar!? Jesam! Jesi? Ne,ne,ne nisam! Nisi?! Jesam! Jesi!?Ma ja sam samo pošao da odnesem tetki lek!

Alx,

Evo ista stvar kao kod one nastavnice iz Bara, ne mora da znači da je četnik ako voli tu ideologiju! Definitivno posao za psihijatra!!!!

Sa,

A i to sto imas moc govora, ne znaci da si covjek.

Labud Dabanović,

Jesi četnik a to znači i izdajnik svojeg crnogorskog naroda.No probudite se Srbijanci vama je Turska ostavila Srbiju.Poćerajte ove izdajnike crnogorske,bosanske i hrvacke koji su došli da vas u Srbiju mute i vladaju s vama.Pa svako zna da je Srbija vas Srbijanaca i onih koji vole s vama živjet

Tiho,

@Pametnjkovic Pametnjakovicu glupi nauči već jednom da četnički vojvoda Blažo Đukanović i Milo Đukanović nijesu nikakav rod. Blažo je iz Cuca, starinom Zvicer, a Milo sa Čeva. Ako uopšte kapiraš sta ti pričam. Srpče pogubljeno, vodaču opanaka mizerni. Sve razumijem ali ne razumijem ove naše posrbice kojima su svi preci izginuli kao slobodni ljudi, a obi sad oće pa oće da su isto što i vodači turskuh opanaka. Pih Mordor!

andro,

Srbadijo,ako se za ovakvima povedete,spremajte traktore ,prikolice i ostalo,pa pud majcice srbijice...Jer mi nemamo dje,osim u ovu nasu Crnu Ljepoticu.U pamet se,jer prmjera imate...!

Edin,

A ovo nije svešteno lice!! Ovo je smeće jedno bradato, smrdljivo!! On i njemu slični su pod plaštom mantija blagoslovili ŠKORPIONE I OSTALE KOLJAČE da rade po Bosni to što su radili. A i po Crnoj Gori bi isto radili da im je moglo bit!! SOTONEEEEE PIHHHH

Mne07,

Spc nije nikakva vjera, vec cetnicko genocidna ideologija koja ne priznaje nista drugo sem sveto savce, Ovaj pop je dobar primjer... Drzava CG mora dobru strategiju da napravi protiv ovih neprijatelja.

Pametnjkovic,

Samo da vas podsetim da se deda ovog što ga sad ovako zdušno branite i zaklinjete se u njega, Blažo Đukanović nije slikao pored srvenog Draže, nego bio u njegovoj vojsci verni oficir, pa ne skočiste na njegovog unuka da je koljač, fašista i šta već sve napisaste ovde....

Ostavi komentar

0/300