8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pop SPC sa drvenim Dražom: "Ako sam se slikao ne znači da sam četnik"

Društvo

Tag Gallery
Comments 21

Pop SPC sa drvenim Dražom: "Ako sam se slikao ne znači da sam četnik"

Izvor: sandzakdanas

Autor: Antena M

  • Viber

Slobodan Radojević, pop u crkvi Ružica u Rožajama, fotografisao se pored figure ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata, Draže Mihajlovića, koji je poznat po ubistvima, silovanjima i progonima.

Pojedini mediji prvobitno su objavili da je Radojević figuru uradio sam, međutim, on je tu informaciju demantovao na svom Facebook profilu.

Kako je naveo, skulptura nije njegovih ruku djelo, a to što se slikao s njom, poručuje, ne znači da je četnik.

''Da je bilo skulpture Tita i s njim bih se slikao, ali to ne bi značilo da sam komunista''-poručio je on.

Fotografija koja je objavljena izazvala je burne reakcije i to ponajviše bošnjačke zajednice iz Rožaja.

''I ako Radojević kao pop živi i radi u sredini u kojoj je preko 90% muslimansko-bošnjačkog življa, on je aktivni učesnik udruženja koja slave lik i djelo upravo Đurišića i Mihalovića, što dokazuje i ova fotografija, gdje rožajski pop sjedi ispod platna fotografije Pavla Đurišića, gdje se u produžetku izloženih četničkih ikonografija vidi i fotografija Draže Mihajlovića'', prenosi portal sandžakdanas.

Ovaj incident dodatno dobija na težini, kako se navodi na tom portalu, jer su u skoroj prošlosti rožajski Bošnjaci u dijaspori organizovano prikupljali sredstva i donacije za adaptaciju postojeće crkve u Rožajama, u kojoj radi kao sveštenik upravo Slobodan Radojević.

Na FB stranici “Rožaje”  mnogo je negativnih komentara na račun ovakvog postupka čovjeka kojem su prvenstveno sugrađani muslimani, u momentu kad je trebalo, pružili pomoć.

''Stvari se dodatno komplikuju u ovoj nacionalno mješovitoj sredini i prijete da izrastu u međunacionalni sukob zato što je Slobodan Radojević u ovako uzavreloj atmosferi zakazao litije ulicama Rožaja za 2.2.2020.

Ono što zabrinjava je to što se litije održavaju po pravilu samo povodom velikih hrišćanskih praznika, a ne u neprazničnim danima, Pritom smo svjedoci da litije Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori često imaju četničku ikonografiju i poruke prijetnje upučene Bošnjacima i muslimanima koje ne pozivaju na mir''-zaključuje Sandžak danas.

Komentari (21)

POŠALJI KOMENTAR

Pesterac

Dragi moji neka se slikaju koliko hoce to jedino i znaju. Ako su im zlocinci uzori i idoli jadni su. Imamo mi nase njima njihovo samo da nas nediraju.

Monica Bellucci

Jesi ti muzičar!? Jesam! Jesi? Ne,ne,ne nisam! Nisi?! Jesam! Jesi!?Ma ja sam samo pošao da odnesem tetki lek!

Alx

Evo ista stvar kao kod one nastavnice iz Bara, ne mora da znači da je četnik ako voli tu ideologiju! Definitivno posao za psihijatra!!!!