11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Održan okrugli sto o inkluziji Roma i Egipćana

Izvor: Foto: Crveni krst

Društvo

Comments 0

Održan okrugli sto o inkluziji Roma i Egipćana

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Crveni krst Crne Gore je, povodom Dana socijalne pravde, juče organizovao okrugli sto sa poslodavcima, u okviru projekta: "Doprinos socijalnoj inkluziji Roma i Egipćana kroz aktivnosti obrazovanja i zapošljavanja", koji je podržan od Ministarstva finansija - Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći.

Cilj organizovanja okruglog stola je bio predstavljanje projekta, kako bi se poslodavci informisali o planiranim aktivnostima, saopšteno ej iz Crvenog krsta. 

"Prisutni su imali priliku da čuju više o obrazovnim aktivnostima koje će pohađati RE (Romi, Egipćani) lica, kao i o ideji pokretanja biznis inkubatora za one koji se uspješno kvalifikuju. Pored informacija o projektu, prezentovano je trenutno stanje kad su u pitanju RE lica prijavljena na Birou rada, njihova obrazovna struktura i kvalifikacije, kao i programi koji su dostupni kako ovim licima, tako i poslodavcima.

Ovaj događaj je bio dobra prilika da se razmijene mišljenja, kao i ostvari saradnja koja može biti od koristi za romsku i egipćansku zajednicu. Privatni sektor je iskazao veliko interesovanje da se aktivno uključi i da svoj doprinos bržoj inkluziji RE populacije, kroz kreiranje prilika za zapošljavanje i generalno pružanja podrške na tržištu rada", navedeno je u saopštenju. 

Sastanku su prisustvovali predstavnici sljedećih privrednih subjekata: CEDIS, Auto Čačak Podgorica, Mouse Studio, Delta City, Venom, Confindustrija, Akademija ljepote Zoran, Taratrans. Na okruglom stolu su se prisutnima obratili Flavio Ciriaci - delegat Crvenog krsta Italije, koji je partner na projektu, kao i Aleksandar Rakočević - pomoćnik direktora područne jedinice Biroa rada Podgorica.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR