15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Mene bole ona usta koja su, na tvoje 'seme im se zatrlo', te noći rekla: Amin"

Izvor: Foto: Screenshot RTCG

Društvo

Tag VideoTag Gallery
Comments 23

"Mene bole ona usta koja su, na tvoje 'seme im se zatrlo', te noći rekla: Amin"

Izvor: Antena M/CdM

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Predrag Popović iz Velike Plane preksinoć je ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, govoreći o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, poručio: 

"Oni koji budu glasali za ovaj Zakon, oni koji budu spustili ruke za to da se ukine, oni neka bolje da se nijesu rodili jer će gledati sjeme kako im se zatire, jer će se sramno govoriti ime njihovo, jer će iz bratstva i rodbine biti izbačeni, jer će se van groblja sahranjivati kao oni nečastivi koji su sami sebi život oduzeli, biće sramni."

Njegov govor ispraćen je aplauzom. 

Njegovu poruku na Fejsbuku je prokomentarisao Cetinjanin Nikola Radunović, čiji statusi u posljednje vrijeme oduševljavaju crnogorsku javnost.

"Gospodine pope, Vi, koji ste onima koji ne misle kao Vi i Vama slični, poručili "da je bolje da se nisu ni rodili jer će gledati kako im se sEme zatire",

Što ste to poželjeli jednom dobrom dijelu građana ove Države, oprostiću Vam. Što među njima ima onih kojima posebno teško pada ovakva kletva, od koga god potekla, iz razloga koje je teško i pomenuti, oprostiću Vam. Što ste Vi, Isusov sljedbenik, onoga Isusa koji je za svoje dželate znao Bogu tražiti oprost, našavši za njih i opravdanje, a Vi za one koji Vam ne misle zlo, već samo vole svoje i nemaju isti stav kao Vi, želite da im se sEme zatre, opraštam Vam. Što Vaš duhovni vođa tiska u usta kletve velikom Svetom Petru Cetinjskom, pa kune u njegovo ime, pa i Vi malo krenuli istim stopama, opraštam Vam. Što Vi i Vaši branite Cetinjski manastir od Cetinjana a u njemu se gospodarite, i to Vam opraštam. Što učite narod da sve što valja u Crnoj Gori dolazi od Nemanjića, a ne pominjete one prije i poslije njih, opraštam Vam.

Što slavite nesretnu skupštinu koja je zabranila kralju Nikoli da se vrati u Crnu Goru ikad, a veličate "zastavu kralja Nikole", i to Vam je oprošteno. Opraštam Vam jer ne znate što zborite. Opraštam Vam jer, iskreno, iako zaprepašćen što od nekog u mantiji može se čuti, ne hajem puno za to. Kao što ni Vi ne hajete za moj oprost.
Ne boli mene to, pope. Mene bole ona usta koja su, na tvoje "sEme im se zatrlo", te noći rekla: "Amin."

Komentari (23)

POŠALJI KOMENTAR

Titograd

Bilo koji pojam srbin da izgovori nema legitimitet evo pomenu brastvo u njegovpj srbiji ne postoji u zivotu tako nesto niti znaju ko su ni sto su ni od koga su najbliza im je anadolija

Crnogorka

Pop se dovuko da pali i laje po Crnoj Gori ..Jos sramnije je sto tamo- oni ovo podrzavaju i aminuju...

Mirjana A.R.

ODVRATNO!!! Ni zle žene ovako ne pričaju.