11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Opština Tivat osniva Kancelariju za integraciju romske i egipćanske populacije

Društvo

Comments 0

Opština Tivat osniva Kancelariju za integraciju romske i egipćanske populacije

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Na inicijativu Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja a u skladu sa Lokalnim planom za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana (RE) za period od 2017-2021 godine u Opštini Tivat, Skupština opštine, na sjednici održanoj 20. februara 2020 godine, donijela je Odluku o osnivanju i sufinansiranju plana i programa rada Kancelarije za integraciju romske i egipćanske populacije sa teritorije opštine Tivat.

 "Djelatnost Kancelarije je već prepoznata kao info-punkt, kako za učenike RE, njihove roditelje tako i za nastavni kadar. Prioritetna djelatnost je nastavak obrazovanja, socijalna i zdravstvena zaštita, stanovanje, zapošljavanje, regulisanje pravnog statusa, suzbijanje prosjačenja, i devijatnog ponašanja. Kancelarija će se baviti i pitanjima diskriminacije, siromaštva, jednakosti polova i borbe protiv predrasuda i stereotipa u lokalnoj zajednici", navedeno je u saopštenju. 

Kancelarija će biti sufinansirana iz budžeta Opštine Tivat, koja će sufinansirati programe i projekte u oblasti integracije RE populacije, u skladu sa zakonom i Lokalnim planom za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana.

"Kancelarija može biti finansirana i iz donacija, članarina i ostalih prihoda, u skladu sa zakonskim i normativnim propisima. Način dodjele sredstava, kontrolu i monitoring plana i programa propisuje nadležni organ opštine", zaključeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR