32 °

max 34 ° / min 22 °

Srijeda

28.08.

34° / 22°

Četvrtak

29.08.

34° / 22°

Petak

30.08.

35° / 22°

Subota

31.08.

33° / 21°

Nedjelja

01.09.

36° / 22°

Ponedjeljak

02.09.

34° / 23°

Utorak

03.09.

35° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na master studijama Fakulteta za turizam i hotelijerstvo predviđeno 150 mjesta

Društvo

Comments 0

Na master studijama Fakulteta za turizam i hotelijerstvo predviđeno 150 mjesta

Autor: Antena M

  • Viber

Besplatne master studije turizma i hotelijerstva predstavljaju direktnu podršku razvoju turizma Crne Gore, a Univerzitet Crne Gore još jednom afirmiše svoje društveno odgovorno djelovanje u smislu širih i jednakih mogućnosti obrazovanja za sve, smatra Đurđica Perović, koordinator nastave na Fakultetu za turizam i hoteljerstvo i prorektorica Univerziteta Crne Gore.

Po prvi put ove godine će studenti biti upisivani na reformisani model dvogodišnjih master studija.

„Na bespl atnim master studijama ukupno je na raspolaganju 150 mjesta i to 100 mjesta na studijskom programu Turizam i 50 mjesta na studijskom programu Međunarodno hotelijerstvo“, saopštila je Perović.

Ona kaže da  interesovanje studenata za studije turizma već godinama pokazuje tendenciju rasta, što je i očekivano uzimajući u obzir da je riječ o strateški najvažnijoj djelatnosti u našoj zemlji.

„Specijalizovana i proširena znanja iz oblasti turizma i međunarodnog hotelijerstva su potreba turističke privrede, a u prilog navedenom su brojne krupne investicije i očigledno unapređenje opšteg kvaliteta turističkih usluga u Crnoj Gori. Besplatne studije imaju za cilj da idu u susret ovim pozitivnim trendovima i da istovremeno valorizuju sve potencijale novih generacija studenata“, smatra Perović.

Kroz dvogodišnje master studije, dodaje ona, studentima će biti ponuđena savremena znanja i vještine  iz oblasti turizma i hotelijerstva, koje će dalje generisati izradu visokokvalitetnih magistarskih radova, te nove kompetencije koje su neophodne našem turizmu.

„Krupne investicije u turističku infra i suprastrukturu moraju pratiti još veće investicije u zaposlene i nove turističke kadrove“, ističe Perović.

S obzirom na to da još uvijek ima studenata koji završavaju specijalističke studije po starom programu, a to će biti slučaj i ove godine, Fakultet za turizam i hotelijerstvo će, prema njenim riječima, raspisati konkurs za jednogodišnje samofinansirajuće master studije.

“Studenti kojima zakon dozvoljava tu mogućnost moći će da apliciraju  na dva studijska programa, Turizam i Hotelijerstvo. Na oba studijska programa predloženi broj slobodnih mjesta je  po 20“, najavila je Perović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR