15 °

max 24 ° / min 15 °

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Četvrtak

26.09.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje plivanje eliminaciono kod polaganja prijemnog ispita u utorak

Društvo

Comments 0

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje plivanje eliminaciono kod polaganja prijemnog ispita u utorak

Autor: Antena M

  • Viber

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore polaganje prijemnog ispita za upis u I godinu osnovnih studija, u IV roku, na studijskom smjeru Fizička kultura i zdravi stilovi života na kojem je ostalo pet slobodnih mjesta, biće organizovano u utorak 15. septembra 2020, u 10 sati, saopšteno je iz UCG.

Prodekan za nastavu Danilo Bojanić kazao je da kandidati polažu: Plivanje – prikaz znanja plivanja  (preplivati dužinu bazena od 50m); Atletiku – sprint 100m; Poligon spretnosti i okretnosti, sportske igre.

"Kada su u pitanju sportske igre (fudbal, košarka, rukomet i odbojka) kandidat treba da prikaže osnove baratanja loptom u svakom sportu ponaosob. Kod poligona spretnosti i okretnosti kandidat treba uspješno preći određene vezane zadatke od početka do kraja poligona i postići što bolje vrijeme. U odnosu na postignuto vrijeme kandidati osvajaju određeni broj bodova", kazao je Bojanić.

Prodekan je napomenuo da su primjeri svih traženih zadataka i disciplina, kako za momke, tako i za djevojke, prikazani video klipovima na sajtu fakulteta, kao i da na sajtu fakulteta postoji "Vodič" gdje su prikazani bodovi i ocjene koje se mogu osvojiti za svaku disciplinu.

"Takođe, organizovana je i priprema kandidata za prijemni ispit, svakog radnog dana od 10.00h do 11.00h, u sali Filozofskog fakulteta u Nikšiću", dodaje Bojanić.

Kada je riječ o plivanju, kako kaže, ono je eliminaciono.

"Neplivači ne mogu upisati fakultet, dok je kod ostalih disciplina važno završiti zadatke do kraja, i postići najbolje rezultate, jer će na taj način sakupiti najviše bodova. Provjera znanja plivanja će se organizovati ovoga puta na jezeru Krupac. Okupićemo se u 9:45h, a u 10:00h počinje provjera", saopštio je on.

Podsjetio je da kandidati koji nijesu dostavili ljekarsko uvjerenje sa naznakom: "Kandidat je sposoban za studiranje na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje" neće biti u mogućnosti da polažu prijemni ispit.

Kandidatima je poželio sreću, uz poruku da svaki zadatak završe do kraja, kao i da se pridržavaju preporuka NKT.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR