15 °

max 19 ° / min 15 °

Petak

18.10.

19° / 15°

Subota

19.10.

20° / 16°

Nedjelja

20.10.

20° / 12°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 11°

Utorak

22.10.

19° / 14°

Srijeda

23.10.

16° / 14°

Četvrtak

24.10.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Filozof Milenko Perović predsjednik crnogorskog PEN-a

Društvo

Comments 5

Filozof Milenko Perović predsjednik crnogorskog PEN-a

Autor: Antena M

  • Viber

Skupština Crnogorskoga PEN centra održana je na Cetinju.

Na dnevnom redu bili su pozicija Crnogorskoga PEN centra u savremenim društvenim okolnostima, prijem novih članova te izbor organa ustanove.

"Za predśednika je izabran prof. dr Milenko A. Perović, dok su potpredśednici Sreten Vujović i Dragana Tripković. Funkciju generalnoga sekretara Crnogorskoga PEN centra obavljaće mr Milan Marković.

Na śednici je ocijenjeno da je neophodno pojačati angažman Crnogorskoga PEN centra kako u aktivnostima u Crnoj Gori tako i u pogledu novih projekata na međunarodnome planu. Svaka će aktivnost biti u duhu temeljnih vrijednosti što ih propisuje Povelja Međunarodnoga PEN-a. Baštineći najsvjetlije primjere čovječnosti i suživota u multikulturnome crnogorskom društvu i afirmišući relevantna dostignuća domaće i inostrane nauke, odlučno će se i demokratski PEN suprotstaviti svim vidovima diskriminacije. Poznat je istorijat negiranja, asimilacije i prekrajanja crnogorske istorije, kulture, tradicije i jezika. Složenost današnjega društvenog trenutka zahtijeva od Crnogorskoga PEN centra da upregne sav naučni i umjetnički potencijal u zaštitu temeljnih civilizacijskih i identitetskih pitanja u Crnoj Gori. Ova će ustanova odlučno pomagati izgradnju Crne Gore kao multikulturnoga, otvorenog, demokratskoga i prosperitetnog društava", navodi se u saopštenju.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Monitoring

Po svom običaju novoizabrani predsjednik nije ni bio na toj sjednici. Kao što nije bio ni na jednoj đe je "izabran" za predsjednika raznih organizacija koje su se utulile, jer se nikad više nijesu sastajali... Prevaziđen metod

Ctrl

Cestitke gospodinu Perovicu i srecan dalji rad.

Montenegro

Sa srećom! Neka je živnuo PEN - sad je vrijeme. Ne smije se ćutati!