15 °

max 20 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

20° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Patriotsko komitski savez CG: Državo-reaguj ili propadaj!

Društvo

Comments 3

Patriotsko komitski savez CG: Državo-reaguj ili propadaj!

Autor: Antena M

  • Viber

Patriotsko komitski savez Crne Gore traži hitnu reakciju nadležnih državnih organa povodom nečuvenog ponašanja sveštenika SPC Jovana Plamenca koji je, na način nepoznat crnogorskoj etici, iskopao grobnicu mitropolita Arsenija Plamenca, u manastiru u Brčelima u Crmnici, oštetio nadgrobnu ploču i kosti ukupno tri osobe koje su tu počivale, strpao u najlonsku kesu, navode u saopštenju.

"Ovaj nečasni čin, samo je nastavak skrnavljenja grobova crnogorskih vladika i vladara, koji se dešavaju nekoliko decenija, s ciljem zatiranja naše prošlosti i istorijskih činjenica. Od devastacije naših kulturnih spomenika, gradnje manastira i hramova, potpuno stranim crnogorskoj kulturi, preko upisa naše sakralne baštine u vlasništvo pojedinaca i države Srbije, otuđivanja istorijskih dokumenata i predmeta, do, ljudskom umu neshvatljivog, iskopavanja kostiju naših znamenitih predaka, kao što je urađeno sa Arsenijem Plamencem, od 1781. poglavarem crnogorske autokefalne crkve, pored čestog saučešništva državnih organa u ovim nečasnim rabotama, Crna Gora će i zaista postati zemlja bez svog imena.

Zavod za zaštitu spomenika kulture, Ministarstvo kulture, Vlada Crne Gore, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Državno tužilaštvo-da li postojite više? Zašto svjesno, svojim nečinjenjem, izazivate reakciju građana, sa nesagledivim posljedicama po mir i stabilnost države? Zar su vase sinekure i pozicije važnije od ove države? Dokle mislite da može ići narodno strpljenje, bar onih svjesnih i ogorčenih Crnogoraca, svih vjera i nacija, koji godinama gledaju ovo žalosno razapinjanje Crne Gore?

Državo-reaguj ili propadaj!", navode u saopštenju.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Milena

Strahota sto se radi,primitiivizam i bezobrazluk na sve strane,a drzava cuti i to odavno i tim cutanjem dovodi sve u opasnost,dokle.

Boško Agram

Treba i vi da reagujete, kao što su mještani reagovali. To očekujem od PKSCG. Dok država odreaguje kosti će već biti u Biogradu.

Branka

Prodali su oni državu. Zato ovi lešinari i rade sve ovo.