12 °

max 21 ° / min 12 °

Nedjelja

27.10.

21° / 12°

Ponedjeljak

28.10.

22° / 15°

Utorak

29.10.

23° / 15°

Srijeda

30.10.

23° / 15°

Četvrtak

31.10.

22° / 14°

Petak

01.11.

21° / 12°

Subota

02.11.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MSS najoštrije osuđuje najnovije napade na novinarku Tamaru Nikčević

Društvo

Comments 2

MSS najoštrije osuđuje najnovije napade na novinarku Tamaru Nikčević

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Medijski savjet za samoregulaciju najoštrije osuđuje najnovije napade na novinarku Tamaru Nikčević i javni servis RTCG, navodi se u saopštenju koje potpisuje izvršni sekretar Ranko Vujović.

"Posebno je zabrinjavajuće što ti napadi dolaze od partija na vlasti i političara koji zauzimaju visoko mjesto u Vladi Crne Gore.

Poslije brojnih napada na novinare i medije poslije poslednjih izbora sada je više nego očigledno da nova vlast ne razumije osnovne principe slobode medija i slobode izražavanja. Sada je više nego jasno da nova vlast ne želi da toleriše nikakvo različito mišljenje i da će se truditi da ostvari potpunu kontrolu svih medija u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, brojne uvrede, prijetne i zastrašivanja, kao i krivične prijave protiv neistomišljenika, koje su izrečene i podnijete poslednjih mjeseci najbolje svjedoče da je sloboda izražavanja u Crnoj Gori na velikim iskušenjima i da prijeti dalje urušavanje osnovnih sloboda u našem društvu.

"Sada je više nego jasno da novu vlast ne interesuju nikakve evropske integracije, a kamoli poglavlja koja se bave ljudskim pravima u koje i spada sloboda izražavanja.

Medijski savjet za samoregulaciju će obavijestiti sve međunarodne novinarske i medijske organizacije o svim pritiscima na medije od strane aktuelnih vlasti u Crnoj Gori", zaključeno je u saopštenju.  

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Pa zar to sve nije pospremila Nj E Rajnke... Sve što se tiče slobode medija i slobode izražavanja, ona je sa novom vlašću dogovorila, da bude vrh. Ova mala iskakanja, to se ne broji! Nijesu stigli da je konsultuju. A oni bez vodiča, pa makar i kakav pop, teško se snalaze...

Ccc

Jednoumlje na delu u "prvoj demokratskoj vladi cg " Treba se setiti sta je sve moglo da radi u "diktaturi" prosle vlade.