18 °

max 24 ° / min 16 °

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

19° / 16°

Srijeda

25.09.

21° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Drvoprerađivači za danas najavili protest, Uprava za šume: Ne očekujte nove ustupke

Društvo

Comments 0

Drvoprerađivači za danas najavili protest, Uprava za šume: Ne očekujte nove ustupke

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom najave novog protesta drvoprerađivača, koji je planiran za danas, Uprava za šume obratila se javnosti. 

„Uprava za šume Crne Gore do sada je izašla u susret svim glavnim primjedbama drvoprerađivača i izmjenila Javni poziv 4. S tim u vezi, obavještavamo cjelokupnu javnost da se Javni poziv 4 više neće mijenjati i da je to konačan stav Uprave za šume", naveli su u saopštenju.

Iako, kako kažu, poštuju legitimno pravo svih da iskažu svoje nezadovoljstvo kroz protest, ipak neće dozvoliti da drvoprerađivači diktiraju uslove poziva i na taj način gazduju crnogorskim šumama. 

"Uprava za šume je imala sluha za sve argumentovane primjedbe i implementirala ih u Javni poziv 4, ali isto tako želimo da poručimo da pod neargumentovanim pritiscima nećemo popustiti i nećemo dozvoliti da našim poslovnim odlukama upravljaju drvoprerađivači. Iako smo sigurni da bi za pojedine bilo najprihvatljivije da ne postoje nikakvi uslovi, pravila i kontrola, ipak na njihovo veliko razočaranje Uprava za šume to neće dozvoliti. 

Zaštitićemo našu nezavisnu komisiju koja sprovodi Javni poziv 4 od bilo kakvih pritisaka i ucjena, zbog čega ne treba očekivati nove ustupke", naveli su.

"Još jednom naglašavamo, da nakon svih izmjena koje je pretrpio Javni poziv 4, više nemamo namjeru da isti mijenjamo, a kamoli povučemo, zbog čega najavljeni protest neće donijeti nikakav rezultat niti će nas zastrašiti. Biće to uzaludno trošenje vremena, goriva i riječi, obzirom da smo sve varijante izmjene uslova i ultimativnih zahtjeva do sada čuli, a dobar dio i usvojili. 

Oni koji žele da umjesto nas gazduju crnogorskim šumama kroz konstantna uslovljavanja i zahtjeve, u nama neće imati partnera. 

Stav Uprave za šume je jasan i konačan, a svi oni koji sa propisanim uslovima i dalje žele da učestvuju na Javnom pozivu 4 i više su nego dobrodošli", zaključili su.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR