14 °

max 21 ° / min 14 °

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

17° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

17° / 15°

Četvrtak

10.10.

21° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović mitropolitu Mihailu: Vlada i CPC da potpišu Ugovor o uređenju odnosa

Društvo

Comments 15

Abazović mitropolitu Mihailu: Vlada i CPC da potpišu Ugovor o uređenju odnosa

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Dritan Abazović pozvao je mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve Mihaila da Vlada i CPC potpišu Ugovor o uređenju odnosa

Abazović je jutros odgovorio mitropolitu CPC na obraćanje u kome je izražena spremnost za potpisivanje Ugovora o uređenju medjusobnih odnosa sa Vladom Crne Gore.

“Obavještavam Vas da smo primili Vaše pismo namjere upućeno 27. juna 2022. godine povodom izražavanja spremnosti i poziva da Vlada Crne Gore i Crnogorska pravoslavna crkva zaključe Ugovor o uređenju međusobnih odnosa. Poštujući Ustav i zakone države Crne Gore, uvažavajući pravo svih građana na slobodu izražavanja vjere, želimo istaći da je stav Vlade prema svim vjerskim zajednicama identičan, da baštinimo podjednak tretman i vodimo inkluzivnu politiku prema svim društvenim kategorijama, uključujući i vjerske zajednice. U tom smislu, radujem se našem susretu u terminu koji dogovore dva kabineta”, naveo je Abazović.

Komentari (15)

POŠALJI KOMENTAR

djuradj

Apostolu/licemjeru ne vjerujte, vjerovatno je spremio novu prevaru!!! Zakleti si izdajnik! Tako cete Crna Gora i zapamtit!!! U temelje ove CASNE ZEMLJE je pepeo nasih pradjedova, djedova, oceva i sinova nasih i zato nemas pravo da poklanjas ni pedalj ove krvlju natopljene zemlje!

Bajo

Kakav ugovor o uredjenju odnosa . Zar ne - Temeljni ugovor ? Inace miskim dace Drita na Vladi progurati ugovor koji mu je napisaka Crkva Srbije . Jer je zagazio u izdaju duboko da se sad ne moze vaditi . Ako misli da ce se nikim formalnim papirom potpisanim sa CPC , izvaditi - nece . Jer ce mu smjernice dat CS a nas tretirati kao Jehovine svjedoke .

Nikac

@Prevara / Možeš Abazoviću samo da sanjaš ovu prevaru. Ovo je izdaja i nećeš sa svojim ministrima uteći od mača pravde - budi siguran. Neće ga više vaši popovi kadit po našim grobljima - dosta se naslušasmo tvojih laži. Svi śutra ispred Skupštine upizorenja radi!