Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MUP: Građani prepoznaju napore u očuvanju bezbjednosti

Izvor: MUP

Društvo

Comments 0

MUP: Građani prepoznaju napore u očuvanju bezbjednosti

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Rezultati istraživanja Misije OEBS-a potvrda su da građani prepoznaju napore Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u očuvanju bezbjednosti, saopštili su iz tog resora.

Crnogorski građani najviše povjerenja imaju u policiju i vojsku, zatim u vjerske institucije, lokalne samouprave, međunarodne organizacije i nevladin sektor, pokazalo je istraživanje OEBS-a.

MUP, kako se navodi, iskazuje zadovoljstvo rezultatima koje je za potrebe Misije OEBS-a sprovela Agencija Damar.

Iz MUP-a su podsjetili da rezultati ukazuju da crnogorski građani najviše povjerenja imaju u policiju - 41,7 odsto, da je 61,4 odsto građana uglavnom zadovoljno efikasnošću policije u zaštiti bezbjednosti građana, i da je 64,9 odsto ispitanika imalo uglavnom pozitivan stav prema policiji.

Dodaje se da je sa tvrdnjom da policija u Crnoj Gori služi kao servis građana saglasno 55,3 odsto ispitanika, a 46,3 odsto smatra da policija uglavnom sarađuje sa građanima u njihovim sredinama.

“Rezultati istraživanja potvrda su da građani prepoznaju naše zalaganje da budemo istinski servis i da predano radimo na unapređenju bezbjednosti i sigurnosti svih stanovnika Crne Gore”, rekli su iz MUP-a.

Oni su naveli da činjenica da 72,5 odsto građana smatra da je situacija u Crnoj Gori uglavnom bezbjedna potvrda je napora koje MUP i Uprava policije ulažu da se svaki građanin osjeća zaštićeno.

“Ovo je ujedno i podstrek da i dalje radimo još predanije na jačanju kapaciteta kako bi osigurali još veću bezbjednost građana”, kazali su iz MUP-a.

Oni su poručili da će u narednom periodu nastaviti aktivnosti na osavremenjavanju, profesionalizaciji i edukaciji policijskih službenika budući da aktuelni bezbjednosni izazovi nameću potrebu za konstantnim ulaganjem u ovaj sistem.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR