26 °

max 26 ° / min 16 °

Četvrtak

12.09.

26° / 16°

Petak

13.09.

20° / 15°

Subota

14.09.

18° / 13°

Nedjelja

15.09.

17° / 11°

Ponedjeljak

16.09.

19° / 9°

Utorak

17.09.

20° / 12°

Srijeda

18.09.

22° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dok premjeravaju za 30. avgust, škripi na Vasiliju

Društvo

Tag VideoTag Gallery
Comments 7

Dok premjeravaju za 30. avgust, škripi na Vasiliju

Autobus firme "Krstić" u filmu "Ko to tamo peva" djeluje kao najbliži kopneni srodnik dva trajekta na liniji Kamenari - Lepetane.

Autor: Antena M

  • Viber

Čini se da bi linija Kamenari - Lepetane mogla da postane, samo po sebi, par excellence turistička atrakcija, a ne samo puka maršruta za prevoz putnika i automobila.

Jer, od kada je Vlada Dritana Abazovića slavodobitno preuzela taj posao od kompanije "Pomorski sobraćaj", društvene mreže, ama i naša redakcija zatrpane su fotografijama i snimcima dogodovština koje zabavljaju i zasmijavaju sve - osim onih njihovih aktera, putnika i zaposlenih. 

Riječ je, dakako, o domaćem trajektu "Vasilije" koji je za kratko vrijeme postigao medijsku slavu, koju je, izgleda, ozbiljno riješio da mu pomuti netom kupljeni u Hrvatskoj trajekt "Prizna", koji je doživio da pod stare dane (presukao je pedesetu) promijeni ime u "30. avgust".  

Zapravo, "Prizna" iliti "30. avgust" se, kako su objavili mediji, pokazala nekompatibilnom sa pristaništem, pa se čeka novo, prilagođeno, kako bi trajekt mogao da saobraća. Iz gomile duhovitih komentara tim povodom izdvajamo jedan:

"Moramo podići nivo mora pola metra ili da čekamo 2060. dok se glečeri na Antarktiku ne otope", napisao je korisnik Tvitera.

Direktor Morskog dobra Mladen Mikijelj i predsjednik Upravnog odbora Blažo Rađenović juče su "uhvaćeni" na pristanu, prilikom, kako su rekli građani koji su ih zapazili, "premjeravanja mula". 

"Poslije nedjelju dana otkad je stigao brod premjeravaju može li da pristane, ovo nema nigdje nego kod nas", racionalno je primijetio jedan od čitalaca, dok je drugi građanin na društvenim mrežama ironično konstatovao: "Možda je trebalo izmjeriti prije trgovine".

A čime je ovaj posao za koji tehnički premijer Dritan Abazović tvrdi da teče kao po loju i da će donijeti grdilo para u državnu kasu zavrijedio ovakve komentare korisnika usluga i impresioniranih posmatrača, pogledajte i zaključite sami...

Nekadašnji Jadrolinijin trajekt, Morsko dobro kupilo je u Hrvatskoj. 

Trenutno na liniji Kamenari-Lepetane saobraća samo jedan trajekt Vasilije. 

Društvo

Muke po Vasiliju

27.02.2023. 12:53

Kako se vidi na snimku sa društvenih mreža, izgleda je prava umjetnost izaći sa tog plovila. 

Jedno vozilo uz guranje i pomoć jedva se rastalo od Vasilija, jer je bilo zapelo na izlaznoj rampi. 

Uz guranje se na trajekt i ulazi...

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Republika Zabjelo

Sasvim sam notmalno usao i izasao sa trajekta i svaki normalni vozac normalno udje i izadje, a prije par godina dok je Ban drzao niko nije vodio brigu o tome kad jesno vozilo zakaci niko nije snimao i medijaku paznju davao, a licno sam ja kad je bila belika plima ostavio branik na njegovom trajektu

Baki

Nikakav problem nisam imao pri ulasku i izlasku sa trajekta. Šta treba očekivati od loših vozača, nego da idu okolo. A to što vama škripi, škripaće unedogled, ako budete podržavali tajkune!!!