17 °

max 20 ° / min 17 °

Utorak

24.09.

20° / 17°

Srijeda

25.09.

23° / 17°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

22° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gojkov metak u moral, nauku, znanje i kulturu

Društvo

Comments 4

Gojkov metak u moral, nauku, znanje i kulturu

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon sve učestalijih napada vatrenim oružjem i žalbi da  stasavaju generacije odrasle u klimi nekažnjivosti i propagiranju kriminalaca i ratnih zločinaca, podsjetimo se i da je, ne tako davno, saobraćajnice naših gradova, "krasio" i bilbord koji propagira agresiju pod maskom navodnog prava na samodbranu.

Inicijator kampanje "Poštuj život, zadrži oružje", vlasnik portala IN4S Gojko Raičević, saslušan je 3. Marta 2017. u policiji, nakon čega je predmet dostavljen Osnovnom tužilaštvu u Podgorici na dalje odlučivanje. Policija je ocijenila da je Raičević postavljanjem plakata sa neprimjerenim sadržajem počinio krivično djelo stvaranje panike i nereda.

Plakati na kružnom toku u Danilovgradu i na nikšićkoj magistrali, slika pištolja uz poruke "žrtva koja se suprotstavi živi duže", i "bolje je imati oružje koje ti nikada ne treba, nego nemati ga kada ti zatreba" instalirani su kao oblik kontrakampanje akciji  "Poštuj život, vrati oružje".   

Iz pištolja koji se dimi, a koji je okrenut u posmatrača, metak je ispaljen pravo u metu. U najmlađe, najosjetljivije kategorije društva kojima je to glasilo godinama serviralo priču o  nacionalnoj, vjerskoj i socijalnoj ugroženosti, pucajući pravo u Ustav, multikulturalnost i građanski koncept Crne Gore. 

Podupiranjem dogmatskih, klerikalnih i nenaučnih vrijednost, sa ulice i uvezenih medija  sistemski je pucano u institucije nemoćne da se odupru političkim centrima moći u zemlji i okruženju.

Javnost do danas nije informisana o potezima Tužilaštva kojem je proslijeđen predmet protiv građanina Gojka Raičevića.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

čuvajte huškače

Čuvajte ratne huškače , zlikovce četnolike. I oni čekaju svoj dan . Kad dođe tragedija biće kasno.

Branka

Zašto ovaj smećarski portal i njegov vlasnik nijesu procesuirani i zabranjeni 2017. Zato što su "ugroženi srbi" pa da ne zakmeče. Bumerang je fenomenalna sprava.

Licina

Znaju se izvori i mrznje i oruzja i dovoljno je samo zakucati na prava vrata! PS ako uopste moze policija da udje tamo posto po TU moraju prvo ovlascenje da traze i dobiju pa tek onda..