18 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vukčević: Izjava ministra Adžića skandalozna, Vlada da vrati Brđanina na posao

Izvor: TV E

Društvo

Comments 3

Vukčević: Izjava ministra Adžića skandalozna, Vlada da vrati Brđanina na posao

Autor: Antena M

  • Viber

Izjava ministra Filipa Adžića da neće robovati zakonu i da neće postupiti po presudi Upravnog suda u slučaju Zorana Brđanina je u najmanju ruku skandalozna, posebno što dolazi od ministra unitrašnjih poslova koji bi prvi trebalo da se zalaže za dosljednu i neprikosnovenu primjenu zakona, kaže za Antenu M advokat, prof.dr Miloš Vukčević.

"Ako ovako postupa prvi čovjek sektora bezbjednosti i unutrašnjih poslova, šta očekivati od običnog građanina, koji takođe može pomisliti da nije dužan da robuje zakonu, onda kada mu ne odgovara njegova primjena.

U ovoj pravnoj stvari Vlada je dužna da postupi po presudi Upravnog suda, izvrši povraćaj u pređašnje stanje i vrati Zorana Brđanina na mjesto direktora policije", kaže Vukčević.

Postupanje po presudi suda je obavezujuće za svakoga, a Vlada kao izvršna vlast ima dodatnu odgovornost da poštuje presude suda, dodaje Vukčević. 

"Upravo sud i služi da bi disciplinovao izvršnu vlast i sankcionisao njeno nezakonito postupanje.

Upravni sud je dao jasne instrukcije i svako drugo postupanje Vlade ili donošenje istog Rješenja o ponovnom prestanku mandata Brđaninu značilo bi nepostupanje po presudi suda i povlačilo bi i krivičnu odgovornost.

Na kraju pohvalio bih Upravni sud za relativno brzo rješavanje ove upravne stvari, sto je pretpostavljam dijelom i zasluga novog predsjednika Upravnog suda Miodraga Pešića od čijeg dolaska su ubrzani postupci posebno kada su u pitanju radni odnosi i prestanak funkcije.

Očekujem ovakvu ažurnost Upravnog suda i u drugim predmetima gdje takođe imamo prestanak funkcije i radnog odnosa tužioca", naveo je Vukčević. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Tajfjn

Dok imamo ovakvog Premijera kao i kompletno ministarstvo sastavljeno od neobrazovanih i nekompetentnih kadrova,desavace nam se ovakve stvari.

ljeposava

Ako nece robovati zakonu zna se dje treba robovati!Tamo dje rešetke odvajaju kriminalce od poštenih ljudi.Lako bi bilo kad nebi tužilaštvo radilo “po naredjenju”Abazovica i ovakvih neznalica kojima se stolica osladila pa misle da mogu da kroje zakon “ad hoc”.

simic

Pa ako je sud presudio da se Brđanin vrati na posao on ujutru sa rješenje suda neka bude u svom kabinetu i nek izda naloge za rad za taj dan, pa da vidimo reakciju ministra