26 °

max 28 ° / min 18 °

Utorak

02.07.

28° / 18°

Srijeda

03.07.

27° / 16°

Četvrtak

04.07.

27° / 17°

Petak

05.07.

30° / 17°

Subota

06.07.

31° / 20°

Nedjelja

07.07.

32° / 21°

Ponedjeljak

08.07.

33° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Popa o prisustvu događaju RTCG: Pohvaljujem inicijativu Javnog servisa; Ispitati svako kršenje zakona tog medija u skladu sa međunarodnim i evropskim standardima

Izvor: Kabinet predsjednika

Društvo

Comments 3

Popa o prisustvu događaju RTCG: Pohvaljujem inicijativu Javnog servisa; Ispitati svako kršenje zakona tog medija u skladu sa međunarodnim i evropskim standardima

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa prisustvovala je otvaranju Savremene galerije Radija i Televizije Crne Gore gdje je domaćin bio generalni direktor Javnog servisa Boris Raonić koji je, prema odluci suda, nezakonito na toj funkciji. Ovu činjenicu za Antenu M je konstatovao i sekretar Medijskog samoregulatornog tijela i dugogodišnji predsjednik Savjeta AEM Ranko Vujović, koji je izrazio čuđenje zvaničnim prisustvom ambasadorke Pope ovom događaju, s obzirom na to da je Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori neko ko konstantno zagovara borbu za vladavinu prava i zakona u našoj državi.

Zbog toga smo se obratili šefici Delegacije kako bi nam pojasnila svoje prisustvo ovom događaju, te kako vidi situaciju u Javnom servisu, koja nije usklađens sa pravosnažnim presudama.

Evo šta je Antene M pitala ambasadorku Popu:

1. Da li je Vaše prisustvo događaju kojem je domaćin bio nezakonito izabrani generalni direktor RTCG, u skladu sa politikom poštovanja vladavine prava na kojoj EU insistira kao prioritetnoj?
2. Da li ste Vašim prisustvom pomenutom događaju željeli da pošaljete poruku podrške uređivačkoj politici Javnog servisa, u kojoj i posljednjih dana dominira afirmisanje antisekularizma, asimilacije Crnogoraca, kampanja zastrašivanja građana koji ne žele da učestvuju u Popisu pretvorenom u etnički inžinjering, podvaljivanje javnosti ruskih agenata za političke analitičare?

A evo šta je na naša pitanja odgovoreno iz Delegacije EU u Crnoj Gori:

"Očekujemo od svih medija i novinara u Crnoj Gori, a naročito od javnog servisa, da djeluju u skladu sa najvišim profesionalnim i etičkim standardima. Očekujemo da svako moguće kršenje zakona bude ispitano od strane nadležnih domaćih vlasti, u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom i odgovarajućim međunarodnim i evropskim standardima.

Ambasadorka EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa prisustovala je događaju u organizaciji RTCG uvažavajući himne Crne Gore i Evropske unije, bogat muzički talenat međunarodno priznate crnogorske sopranistkinje Tamare Rađenović i predivne crnogorske pejzaže i istorijske predjele predstavljene u obliku dva video spota. Ambasadorka je pohvalila inicijativu RTCG da svoj program otpočinje i završava emitovanjem navedenih spotova, kao simboličnim izrazom ideala slobode, mira i solidarnosti koje EU i Crna Gora dijele."

Mir u svijetu i ljubav među narodima nijesu pomenuti, ali se zasigurno podrazumijevaju. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Alex

Ha ha ha. Ova odgovara kao da je na takmicenju za miss svijeta. Mir u svijetu, da svi ljudi budu braca, da nema vise rata, i da me voli tata...

Bolovanje

Raonić će i Popi da provjeri bolovanje. I sudijama Višeg suda. On je Mesija koji donosi pravdu, istinu, Eurosong i stolicu za Drljevica