13 °

max 22 ° / min 13 °

Ponedjeljak

14.10.

22° / 13°

Utorak

15.10.

23° / 15°

Srijeda

16.10.

23° / 16°

Četvrtak

17.10.

19° / 17°

Petak

18.10.

20° / 17°

Subota

19.10.

20° / 15°

Nedjelja

20.10.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hotel sa četiri zvjezdice i za Bulajića

Društvo

Comments 0

Hotel sa četiri zvjezdice i za Bulajića

Izvor: M portal

Autor: Antena M

  • Viber

Uprava prihoda i carina platila je iznos od 1900 eura za 31 noćenje u hotelskom smještaju sa doručkom za svog direktora Vladimira Bulajića, saznaje M portal.

Iz fakture koju je M portal dobio, vidi se da se plaćeni iznos odnosi na period od 01. jula do 01. septembra 2023. godine, što znači da obuhvata i period avgusta, kada su državne institucije na kolektivnom godišnjem odmoru i Bulajić vjerovatno tokom tog mjeseca nije boravio u hotelu „New star“ u Podgorici.

Jedno noćenje sa doručkom u „New star“ hotelu, koji je kategorisan sa četiri zvjezdice, iznosi 60 eura, a Uprava prihoda i carina uz to plaća i boravišnu taksu i osiguranje za svog direktora, što je obaveza za sve hotelske smještaje u Crnoj Gori.

Iz Uprave prihoda i carina je, na pitanja M portala u kom smještaju boravi njihov direktor kada je u Podgorici i koja je cijena tog smještaja, odgovoreno da je Bulajić iz Herceg Novog, a da u Podgorici mora da boravi „zbog odgovorne pozicije koju obavlja u skladu sa propisima, odgovorno i profesionalno u jednom od najvažnijih organa državne uprave“.

Oni su dalje naveli da je Bulajić „na početku“ mjesecima sam plaćao smještaj jer nije bio obezbijeđen, „a potom je obezbijeđen u skladu sa ugovorom o javnom nabavkama sa obveznikom koji nije poreski dužnik. Ne radi se o hotelu Hilton, koji je neosnovano pominjan na pojedinim društvenim mrežama, nakon čega smo dobili i Vaša pitanja“. Pitanja M portala nijesu se odnosila na „Hilton“, niti smo taj hotel pominjali u našim pitanjima.

"Radi se o iznosu sa popustom za prenoćište s doručkom, koji je na prihvatljivom nivou za instituciju sa rezultatima priznatim i od međunarodnih institucija i partnerskih službi i kojoj je vraćeno poljuljano povjerenje iz prethodnog perioda“, naveli su iz UPC.

Međutim, na fakturi koja je iz hotela „New star“ poslata Upravi prihoda i carina 31. avgusta ove godine, nije nadeveno da je cijena sa popustom. U rubrici gdje se obračunava popust na usluge stoji – nula.

„Plaćanje smještaja je pravo kao i za svakog drugog zaposlenog koji zbog posla živi u gradu gdje mu nije mjesto prebivališta, ili boravi na stručnom usavršavanju u Podgorici. Sa istim obveznikom, koji nije poreski dužnik, postoji jedan ugovor o javnim nabavkama za sve potrebe smještaja službenika UPC. Za sve detaljnije informacije možete se obratiti shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama“, zaključuje se u odgovoru UPC na pitanja M portala.

Plaćanje smještaja za zaposlene u državnoj upravi koji rade van mjesta prebivališta ne mora biti nužno hotel, za te potrebe je moguće iznajmiti i stanove, kako se to u većini slučajeva i radi.

Nedavno je Antena M pisala o tome da je za hotelski smještaj bivše predsjednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović država platila 24.000 eura. S obzirom na to da se taj iznos odnosi na 15 mjeseci, prostom matematikom se dolazi do podatka da građani plaćaju hotelski smještaj za Vladimira Bulajića 300 eura skuplje na mjesečnom nivou nego što su ga plaćali Danijeli Đurović.

Prosječna cijena zakupa jednosobnog stana u Podgorici je oko 500 eura.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR