15 °

max 24 ° / min 15 °

Srijeda

16.10.

24° / 15°

Četvrtak

17.10.

22° / 15°

Petak

18.10.

20° / 16°

Subota

19.10.

19° / 15°

Nedjelja

20.10.

16° / 13°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 11°

Utorak

22.10.

19° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Badnjak bez granica i PDV

Društvo

Tag Gallery
Comments 13

Badnjak bez granica i PDV

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Prodavci badnjaka i ove godine dopremili su oveći šumarak, na livadu ispred građevine Crkve Srbije u Podgorici. Uz granje, prodaju se i aranžirane šišarke, slama i sijeno.

Ove godine međutim, vjerni naaaarod, odlučio je da se vrati “starom hrišćanskom običaju” - kićenju bandera, graničnika i saobraćajnih znakova.

.

.

.

.

Ništa manje suptilna slika dolazi iz grada pod Trebjesom, čiji su trotoari u ulicama Serdara Šćepana, Nika Miljanića i oko Hotela Jugoslavija pretvoreni u "pjacu od badnjaka", na kojima se pored suvih hrastovih grana, prodaju crkvene svijeće i propratni sadržaj vjerskih obilježja. 

.

.

.

Prodajni materijal dopremljen je kombijem koji je, pritom, parkiran na mjestu predviđenom za lica sa invaliditetom. I pored prijava građana Komunalnoj policiji, reakcija je izostala, jer je, ipak, gradska administracija "na strani" vjernog naaaaaroda.

.

Pitanje je i ko će platiti porez na zaradu, jer prodavci ne izdaju ni fiskalne račune, pa je nemoguće obračunati PDV, koji je, kako kažu nadležni, novac građana?!

Svaka suptilnost, u tom poslu, je izostala, pa sve odaje veoma ružan utisak. Vjerovatno će tako i ostati i kada prođu praznici po julijanskom kalendaru, a slika sasušenih žbunova uvezanih selotejpom, pratiće nas još mjesecima.

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

Baba

Primitivizam bez granica! Pravi vjernici nijesu medju ovima.

Mia

tom kucku ces brnjicu da nabacis, je li jasno? zamalo mi je dijete ugrizao.

momo

Oni su plaćeni od strane SPC da ovo rade. Žele da banalizuju taj datum, koji je u stvari pogrešan. Nema toga ko ima mozga, da slavi Božić, poslije Nove Godine. Crnogorci, počnimo da slavimo Božić, kad treba: 25 januara. Ta ko je slavila CG za vrijeme Kralja Nikole.