16 °

max 18 ° / min 10 °

Ponedjeljak

16.09.

18° / 10°

Utorak

17.09.

21° / 11°

Srijeda

18.09.

23° / 15°

Četvrtak

19.09.

22° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

24° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podrška za Bobana Batrićevića, 22. januara ispred Suda za prekršaje

Društvo

Comments 6

Podrška za Bobana Batrićevića, 22. januara ispred Suda za prekršaje

Autor: Antena M

  • Viber

Građani na društvenim mrežama pozivaju na skup podrške Bobanu Batrićeviću, u ponedjeljak 22. januara ispred Suda za prekršaje u Podgorici, gdje je Batrićeviću zakazano suđenje. 

Podsjetimo, Više državno tužilaštvo zatražilo je od Suda za prekršaje u Podgorici da pokrene postupak protiv kolumniste Antene M i profesora na FCJK dr Bobana Batrićevića i kazni ga po čl. 19 Zakona o javnom redu i miru, jer se po shvatanju državne tužiteljke Snežane Šišević, Batrićević ogriješio o zakon i zaslužio kaznu zbog kolumne koju je napisao, a naš portal objavio 11. avgusta prošle godine.

U kolumni Batrićević je analizirao i iznio vrijednosne sudove o ponašanju Crkve Srbije u Crnoj Gori i njenih lokalnih episkopa. Viša državna tužiteljka Snežana Šišević smatra kako je tezom da popovi Crkve Srbije ne propovijedaju vjeru Hristovu i argumentacijom takvoga stava prekršio zakon i da treba da bude kažnjen. 

Više medija i nevladinih organizacija zatražilo je od Suda za prekršaje u Podgorici da suđenje Batrićeviću, bude u sudnici dovoljno velikoj da primi sve zainteresovane. Zahtjev Sudu su uputile pet redakcija crnogorskih medija: Antena M, Pobjeda, Portal Analitika, Standard i TV E.

U odgovoru dostavljenom Anteni M, iz Suda za prekrašaje su naveli da rade u uslovima smanjenih prostornih kapaciteta, te da su kancelarije u kojima sudije sude male površine.

- Obavještavamo vas da postoji mogućnost prisustva jednog predstavnika medija, uz uvažavanje svih navedenih. Stoga, potrebno je da obavijestite Sud koji će predstavnik medija sa spiska koji ste dostavili, prisustvovati predmetnom suđenju - naveli su iz Suda za prekršaje.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

oro

Tako to izgleda kad cetnike zaboli istina!!! Nemozete ucutkati Crnogorca a ni prijetit zatvorom, jer Crnogorci ne ljube lance!!! Crnogorac je slobodan i u zatvoru vjerujte!!! I jos nesto svi smo mi Dicni Boban i time se ponosimo! Nemojte pokusavat da nas ucutkate!

jovan

Svakome je na ovome svijetu ja sno sem gđi. Šišević, što propa giraju popovi crkve Srbije u Crnoj Gori, i uopšte. Oni šire mržnju, podjele, i sukobe među braćom. Jasno je takođe, da tre ba ugasiti glas istine i slobode. Nije prvi put, ali se nadam da je zadnji. Savjet gospođi, da gleda 24 MINUTA SA ZORANOM KESI ĆEM, pa neka sudi.

neko

danas Boban- sjutra ti. ako imas kicmu,obraz i dostojanstvo,doci ces,jer- svi smo mi Boban! ja sa primorja dolazim! a vi iz Podgorice?