26 °

max 28 ° / min 18 °

Utorak

02.07.

28° / 18°

Srijeda

03.07.

27° / 16°

Četvrtak

04.07.

27° / 17°

Petak

05.07.

30° / 17°

Subota

06.07.

31° / 20°

Nedjelja

07.07.

32° / 21°

Ponedjeljak

08.07.

33° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šta radi zloslutno Z na RTCG?

Društvo

Comments 6

Šta radi zloslutno Z na RTCG?

Iskustvo sa uređivačkom politikom Raonićeve RTCG nas uči - svaka sličnost sa Z na koje asocira, namjerna je.

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorski Javni servis slavodobitno je promovisao novi vizuelni identitet RTCG, uz napomenu da je on u skladu sa misijom najveće i najznačajnije medijske kuće u našoj zemlji. Odmah se, naravno, nezakoniti generalni direktor pohvalio postojećim i budućim pothvatima, umećućiizmeđu redova oštar prijekor za građanstvo koje nema razumijevanja za njegovu genijalnost i visine kojima stremi.

Skaska o novom vizuelnom identitetu Javnog servisa, zapravo bi se mogla okarakterisati kao "Bilješka o (još jednom) skandalu". Od kontroverzi koje su pratile raspisivanje konkursa, pa do izbora pobjednika, sve je prošlo u znaku muljanja i petljanja.

I kao da im nikad nije dovoljno skandala, menadžment RTCG, građanima, u vidu loga Drugog programa TVCG, prikaza zloslutno Z. 

Ako je ovo u skladu sa misijom Javnog servisa, smijemo li pitati o kakvoj misiji se radi? Treba li podsjećati šta u kontekstu agresije Rusije na Ukrajinu znači slovo Z? Treba li ponoviti da u čitavom demokratskom svijetu ovakvo Z ima značenje koje je imala "svastika" u vrijeme nacističkih zločina u Drugom svjetskom ratu?

Prije dva dana, njemački proizvođač sportske opreme Adidas i Njemačka fudbalska federacija, zbog burnih reakcija javnosti, zaustavili su prodaju novog nacionalnog dresa s brojem 44 poslije kritika da liči na logo nacističke organizacije SS.

Za razliku od Adidasa koji je odmah reagovao zbog reakcija javnosti, RTCG ne daje znake života. Reaguje taman u skladu s reakcijama tamošnjeg generalnog direktora na sudske presude da je nezakonito na tom mjestu.  

U svakom slučaju, iskustvo sa uređivačkom politikom Raonićeve RTCG nas uči - svaka sličnost sa Z na koje asocira, namjerna je.

 

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

chronicler

@Psiholog, očigledno da mu bog ljepote nije bio naklonjen, otuda gomila kompleksa jer je trouglasto cefalo prihvatalo samo mržnju umjesto duha i znanja. Oskudnost je porodila opskurnost. Treba to poslati kući da ne sije otrov sa najvidljivijeg mjesta. To je prije nas uzalud primijetila ona omladina.

Neno

@Petar Sve se radi da Crna Gora propane ekonomski i kao nezavisna drzava. Nista nije slučajno,jer neko ih je izabrao na te pozicije. Pozdrav

Javor

@Ivangrađanka, da nas je bilo i da nas ima, nikad raonikije i njegovi mentori nebi hodali i rovili Crnom Gorom. Nažalost, Crnu Goru su izdali Crnogorci i predali u ruke veliko-rusko-srpskih interesa, zato razne vojvode, joanikije, raonikije, dritanikije i ini rovari istom.