26 °

max 27 ° / min 17 °

Četvrtak

04.07.

27° / 17°

Petak

05.07.

29° / 17°

Subota

06.07.

30° / 20°

Nedjelja

07.07.

32° / 21°

Ponedjeljak

08.07.

34° / 24°

Utorak

09.07.

36° / 22°

Srijeda

10.07.

36° / 24°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čarapić: Rudović obmanjuje javnost zarad interesa pojedinih privatnih medija, poslanički klub PES-a uredno poslao sugestije

Društvo

Tag Gallery
Comments 2

Čarapić: Rudović obmanjuje javnost zarad interesa pojedinih privatnih medija, poslanički klub PES-a uredno poslao sugestije

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Kluba poslanika Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić saopštio je da su šokirani izjavom Neđeljka Rudovića da ministarstvo nije imalo uvid u amandmane na medijske zakone, budući da je, kako kaže, "klub PES još 30. aprila Vladi dostavio svoje sugestije kako bi od istih dobili mišljenje Evropske komisije". 

"Objašnjenje za ovakvu obmanu javnosti uz istovremeno sabotiranje rada sopstvene Vlade, unižavanje integriteta našeg kluba i opstrukciju dobijanja IBAR-a je jednostavno - gospodin Rudović očigledno radi za nečiji lični interes, a ne za javni interes. Ovakav nastup Rudovića se može okarakterisati isključivo kao partijsko-politički, što je porazno imajući u vidu očekivanje cjelokupne javnosti da državni službenici rade isključivo u najboljem interesu države. 

Naše sugestije na nacrt zakona, koje su usvojene i od strane Vlade Crne Gore i od strane Evropske komisije apsolutno zaslužuju da budu sastavni dio predloga zakona, budući da se njima isključivo štiti javni interes. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je u Crnoj Gori medijska scena takva da su svi privatni mediji ili u vlasništvu entiteta čije je sjedište van Crne Gore ili u vlasništvu nedovoljno transparentnih struktura, prostor za strani uticaj ili neprimjereni uticaj je ogroman, i u tom kontekstu je neophodno ojačati lokalne javne emitere i nacionalni javni emiter. Reforma medijskih zakona ne može biti na štetu javnog interesa i favorizovanja privatnog, već je neophodno konstantno jačati nezavisnost uređivačke politike svih medija u skladu sa kodeksom medijske etike i EU standardima što jedini ideal koji će PES ikada zastupati u svom radu", naveo je Čarapić. 

Iz PES-a su dostavili i dokumenta. 

Izvor:PES

.

Izvor: PES

.

Izvor: PES

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Onako samo

Kojem se Ministarstvu poslali ovo? Je li Čarapiću?

Vesna

A ministarka "mudro" cuti. Ni glasa od nje.