26 °

max 28 ° / min 18 °

Utorak

02.07.

28° / 18°

Srijeda

03.07.

27° / 16°

Četvrtak

04.07.

27° / 17°

Petak

05.07.

30° / 17°

Subota

06.07.

31° / 20°

Nedjelja

07.07.

32° / 21°

Ponedjeljak

08.07.

33° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ko je autor: Izmjene medijskih zakona iz kabineta Spajića poslate Ministarstvu na dokumentu sa logom RTCG!!!??

Društvo

Comments 2

Ko je autor: Izmjene medijskih zakona iz kabineta Spajića poslate Ministarstvu na dokumentu sa logom RTCG!!!??

Autor: Antena M

  • Viber

Neđeljko Rudović, generalni direktor za medije u Ministarstvu kulture i medija, uputio je danas medijima reagovanje povodom tvrdnji kabineta premijera, a u vezi sa amandmanima na medijske zakone i zahtjev da EK na njih da mišljenje.

Rudović je saopštio da Ministarstvo kulture i medija nikada zvanično nije upoznato sa sadržajem amandmana, ne zna ni kada su oni poslati EK, niti kada je EK odgovorila.

"Nikada Ministarstvu kulture i medija nije ni najavljeno da će amandmani biti definisani kao takvi i poslati na mišljenje Briselu", naveo je Rudović. 

Predsjednik Kluba poslanika Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić saopštio je ranije danas, da su šokirani izjavom Neđeljka Rudovića da ministarstvo nije imalo uvid u amandmane na medijske zakone, budući da je, kako kaže, "klub PES još 30. aprila Vladi dostavio svoje sugestije kako bi od istih dobili mišljenje Evropske komisije". 

Čarapić je medijima dostavio fotografije tog prijedloga upućenog 30. aprila, ali ne onog koji je upućen Ministarstvu kulture i medija, već Ministarstvu evropskih poslova!!

Rudović je, međutim, u dopisu medijima naveo da su amandmani poslati Ministarstvu kulture tek 20. maja. te dostavio dokument.

Ono što je zanimljivo je da se na dnu dokumenta iz kabineta premijera nalazi logo RTCG, te se postavlja pitanje ko je sastavljač primjedbi???!!

Iz kabineta premijera su naknadno saopštili da je Rudović sa amandmanima bio upoznat od 11. marta.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin_Miogost

Ova vlada , funkcioniše mafijaškim manirima.Tajno , zlonamjerno i povezano,sudstvo , MUP, Političari , plus spoljni faktor.

Administrator

Autor je Raonić koji je Bojani Jokić i GA pisao Poželjne komentare, a potom je preko brifovane Jelene Nedović to ubacio kao komentar PEs, a preko Gorcevic kao amandman Vlade