22 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Institut za bolesti djece dobio automatizovani digitalni RTG aparat

Izvor: Media Biro

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Institut za bolesti djece dobio automatizovani digitalni RTG aparat

Autor: Antena M

  • Viber

U Institutu za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) svečano je pušten u upotrebu automatizovani digitalni RTG aparat sa pratećom opremom. Finansijska sredstva u iznosu preko 90.000 eura obezbijedila je kompanija Vezuv-Volcano. 

Iz KCCG navode da su svečanom puštanju rada aparata prisustvovali direktor KCCG dr Aleksandar Radović i generalna direktorica Vezuv grupe, Danijela Jović sa saradnicima. 

Zahvaljujući se na vrijednoj donaciji direktor IBD-a, dr Velibor Majić, kazao je da je ovo jedna od najvećih pojedinačnih donacija uopšte u istoriji ove organizacione jednice KCCG-a uz podsjećanje da ovo nije njihova prva donacija bolnici koja brine o zdravlju najmlađe populacije.

“Želio bih da napomenem da ovo nije prva donacija ove kompanije i sve govori u u prilog tome da su oni društveno odgovorna kompanija koja misli na budućnost Crne Gore. Djeca su budućnost svake zemlje i najvažniji resurs koji svaka zemlja ima. Smatram da je ovo pun pogodak, uložiti novac na ovako nešto i nadam se da ćemo ga što manje koristiti, a kad ga koristimo, da bude na dobrobit svih nas”, naglasio je dr Majić. 

Izvor: Media Biro

Načelnica Centra za radiološku dijagnostiku IBD-a, dr Zorka Ilić, istakla je značaj radiološke dijagnostike u liječenju pacijenata. 

„Rentgen dijagnostika, iako najstarija radiološka procedura i daljeje nezaobilazna metoda u dijagostici i liječenju većine kliničkih stanja i oboljenja. To je najčešća inicijalna radiološka procedura i u pedijatrijskoj populaciji, a nerijetko i krajnja, kojaolakšava i omogućava postavljanje precizne dijagnozeposebno kod oboljenja respiratornog trakta, oboljenja i traume koštano - zglobnog sistemai kod nekih akutnih stanja u radiologiji”, naglasila je dr Ilić. 

Izvor: Media Biro

Ona dodaje da se u Institutu za bolesti djece uradi godišnje izmedju 13 i 14.000 ekspozicija na rentgen aparatu uključujući ambulantnei bolničke pacijente. 

“Novi rentgen aparatje najnovije generacije, prilagođen dječijoj populaciji i, što je najvažnije i ujedno i najveći benefit, što omogućava bolji dijagnostički kvalitetrentgenološke slike uz redukciju doze zračenja na neophodni minimum, kao i mogućnost arhiviranja i čuvanja slike”, pojasnila je dr Ilić zahvaljući se donatoru u ime Centra za radiološku dijagnostiku na vrijednom poklonu. 

Doniranjem automatizovanog digitalnog rentgen aparata KCCG-u za potrebe Instituta za bolesti djece, kompanija Vezuv-Volcano podsjeća da je započela niz društveno odgovornih aktivnosti, pod nazivom “25 godina na svom mjestu”, budući da u ovoj godini slavi svoj jubilej – 25 godina poslovanja. 

"Direktor KCCG dr Radović ovim povodom uručio je zahvalnicu direktorici Vezuv grupe Danijeli Jović", zaključeno je u saopštenju.

Izvor: Media Biro

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR