23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
KCCG: Eminentni evropski stručnjak za skolioze kičme od sada će operisati u Kliničkom centru

Društvo

Comments 0

KCCG: Eminentni evropski stručnjak za skolioze kičme od sada će operisati u Kliničkom centru

Autor: Antena M

  • Viber

U dvodnevnoj radnoj posjeti (29. i 30. maja 2024.), na Klinici za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) gostovao je u svojstvu konsultanta za hirurško liječenje deformiteta kičmenog stuba po tipu skolioze prof. dr Martin Repko, dekan Masaryk – Medicinskog fakulteta u Brnu – Češka.

“Prof. dr Repko je eminentni evropski stručnjak za skolioze i dugogodišnji član najprestižnijeg Međunarodnog udruženja za deformitete kičme po tipu skolioze SRS (Scoliosis Research Society), kao i dekan Medicinskog fakulteta u Brnu i šef Odsjeka za ortopedsku hirurgiju Univerzitetske bolnice u Brnu. Od sada će uvaženi prof. dr Repko biti stalni konsultant Klinike za ortopediju i traumatologiju KCCG za hirurško liječenje deformiteta kičme po tipu skolioze. U prvoj posjeti, zajedno sa našim ortopedima, dr sc. med. Aleksandrom Juškovićem i dr Markom Borovinićem, uspješno su operisane dvije pacijentkinje koje su imale nevedene deformitete sa dobrim postoperativnim tokom oporavka”, navodi se u saopštenju KCCG.

Klinika za ortopediju i traumatologiju planira da ubuduće prof. dr Repko, kao konsultant tokom boravka u našoj ustanovi, vrši obuku naših ljekara i sa njima zajedno operiše pacijente sa navedenim deformitetima kičmenog stuba.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR