21 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čulafić u posjeti Matici crnogorskoj: Nadam se da će u budućnosti saradnja biti još intenzivnija

Izvor: Matica crnogorska

Društvo

Comments 0

Čulafić u posjeti Matici crnogorskoj: Nadam se da će u budućnosti saradnja biti još intenzivnija

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Matice crnogorske Ivan Jovović primio je predstavnika crnogorske manjine kod Vlade Albanije, Marinka Ćulafića.

U okviru godišnjeg programa, ova institucija će zajedno sa Crnogorskom zajednicom u Albaniji i uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i iseljenicima (USDI) organizovati niz aktivnosti u Elbasanu povodom 4. juna, Dana Svetog Vladimira Dukljanskog.

Ćulafić je istakao značaj dugogodišnje saradnje s Maticom crnogorskom, koja je davala ključnu podršku realizaciji aktivnosti, koje se iz godine u godinu razvijaju, na promociji istorijskih događaja, istaknutih ličnosti i očuvanju crnogorskog identiteta.

“Nadam se da će u budućnosti ova saradnja biti još intenzivnija u cilju dobrobiti Crnogorske manjine koja živi u Albaniji”, rekao je između ostalog predstavnik Crnogorske manjine.

Na kraju sastanka, u ime Matice crnogorske, predsjednik Jovović je Crnogorskoj zajednici koja živi u Albaniji poklonio komplet knjiga i više stotina primjeraka kataloga koji prikazuje istoriju Svetog Vladimira Dukljanskog na crnogorskom i albanskom jeziku.

Dobar dio njih (200 primjeraka) biće poklonjen Autokefalnoj Pravoslavnoj crkvi Albanije (za biblioteku manastira koji nosi ime svetitelja u selu Šidžon u Elbasanu).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR