21 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Banka hrane: Samohrana majka dvoje djece, sa socijalnom primanjem od 128 eura, nema pravo na besplatan slušni aparat

Društvo

Comments 0

Banka hrane: Samohrana majka dvoje djece, sa socijalnom primanjem od 128 eura, nema pravo na besplatan slušni aparat

Autor: Antena M

  • Viber

- Samohana majka dvoje maloljetne djece iz Podgorice ima oštećenje sluha i druge zdravstvene probleme. Ova porodica živi od 128 eura socijalne pomoći države i nema mogućnost da kupi veoma skup aparat za sluh. Socijalno ugroženi nemaju očigledno pravo na besplatan aparat dok ne navrše 65 i više godina, sapšteno je iz Banke hrane.

Kako su naveli, s obzirom na to da je ova majka ugrožena materijalno i zdravstveno, pisali su Fondu zdravstva, tj. direktoru Vuku Kadiću, kao i Ministarstvu rada i socijalnog staranja odnosno ministarki Naidi Nišić.

Pismo prenosimo integralno: 

"Poštovani gdine Kadiću, gđice Nišić, samohrana majka dvoje maloljetne djece Anela Stanimirović iz Podgorice je korisnik socijalne pomoći (MOP) u iznosu od 128 eura.

Ona ima više zdravstvenih problema i koristi više lijekova (ne mali broj mora kupiti) a najteže joj pada, što iako sa velikim oštećenjem sluha, ne može imati slušni aparat.

Pojašnjeno je Aneli u Kliničkom centru u Podgorici i u bolnici na Cetinju (išla je i tamo sa nadom da će moći dobiti besplatan slušni aparat) da nema pravo na besplatan aparat jer nema 65 godina i više.

Nalaz ljekara Vam šaljemo u fotografijama i molimo da se angažujete da Anela i ostali socijalno ugroženi imaju pravo na besplatna zdravstvena pomagala.

U radnji za prodaju aparata za sluh u Podgorici, rečeno je Aneli da mora nositi probni aparat nekoliko dana kako bi znali koji je za nju adrkvatan. Cijena aparata kako su joj kazali je od 770 do 2.400 eura.

Zamolili bismo Vas i za inicijativu da se za socijalno ugrožene proširi lista lijekova na pozitivnoj listi jer ljudi zbog nemaštine ne koriste terapiju ljekara, uzimaju samo ono što ne moraju da plate. Mislimo da je pravi trenutak jer se radi na novom zakonu o socijalnoj i dječjoj zaštiti."

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR