21 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šćepanović: U Nikšiću registrovan porast nasilja 140 % u odnosu na prethodne godine

Društvo

Comments 0

Šćepanović: U Nikšiću registrovan porast nasilja 140 % u odnosu na prethodne godine

Autor: Antena M

  • Viber

"U gradu pod Trebjesom, u kojem se zabranjuje predstava koja govori o nasilju nad ženama, svjedočimo alarmantnom porastu broja krivičnih prijava zbog nasilja u porodici – čak 140 % u odnosu na prethodne godine. Ovaj šokantan podatak otkriva surovu stvarnost u kojoj se nalaze mnoge žene u našem društvu", saopštila je Kristina Šćepanović, odbornica DPS-a u SO Nikšić.

Čini se, kako kaže, da je Nikšić danas postao mjesto koje nije bezbjedno za sve građane i građanke.

"Pitamo se, da li umjetnički direktor Nikšićkog pozorišta, i oni koji ga još uvijek drže na toj poziciji, znaju za ove podatke? Da li su pročitali zvaničan izvještaj MUP-a?

Pitamo se, šta rade institucije? Gdje su kada je potrebno zaštititi žrtve nasilja? Kakvo smo društvo postali? Vrijeme je da se svi zajedno zapitamo – u šta se to pretvorio naš Nikšić?" pita Šćepanović.

Nasilje nad ženama nije tema koja se može ignorisati ili potisnuti cenzurom, već problem koji zahtijeva hitno djelovanje i odgovornost svih nas, ističe Šćepanović.

Naša zajednica, poručuje, mora stati uz žene i djecu koja su žrtve nasilja. Nikšić ne smije postati mjesto gdje su žene zaboravljene i nezaštićene, naglašava odbornica DPS-a.

"Apelujemo na državne institucije da hitno preduzmu sve potrebne mjere kako bi zaštitili žrtve nasilja i osigurali da se ovakvi alarmantni podaci više nikada ne ponove. Suzbijanje nasilja u porodici mora biti prioritet svih društvenih i političkih subjekata, a pogotovo nadležnih organa.

U našoj borbi za život bez nasilja nas neće zaustaviti nikakvi izlizani pokušaji pravdanja cenzure i negiranja problema, jer Nikšić može i mora biti sigurno mjesto za sve svoje građane.

Nikšićanke i Nikšićani, podignimo zajedno glas protiv nasilja", zaključuje Šćepanović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR