23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlahović: Tražimo određivanje pritvora za osobu koja je vukla psa zakačenog za automobil

Društvo

Comments 1

Vlahović: Tražimo određivanje pritvora za osobu koja je vukla psa zakačenog za automobil

Autor: Antena M

  • Viber

Nevladina organizacija „Prijatelji životinja Podgorica“ najoštrije je osudila najnoviji slučaj koji se, prema njihovim saznanjima, desio u Podgorici, a tiče se krivičnog djela mučenje i ubijanje životinja i narušavanje njihovog staništa.

“Naime, prema našim saznanjima, riječ je o osobi koja je za svoj automobil vezala psa, a nakon toga ga vukla po ulici. Naša organizacija zahtijeva od Osnovnog državnog tužilaštva da protiv ovog lica podigne optužnicu, te da se istome odredi pritvor, do izricanja presude, zbog mogućnosti uticaja na svjedoke i ponavljanja istog krivičnog djela”, saopštio je direktor NVO „Prijatelji životinja Podgorica“ Dragoje Vlahović.

S obzirom na to, kako navode, da je riječ o krivičnom djelu, za koje je predviđena zatvorska kazna, zahtijevaju da ona bude najstroža, “kako bi se na taj način uticalo i na druge potencijalne izvršioce istih i sličnih krivičnih djela”.

“Podsjećamo, u prethodnom periodu u Crnoj Gori smo imali veliki broj sličnih krivičnih djela, ali su počinioci uvijek prolazili nekažnjeno ili sa najblažim kaznama, jer Tužilaštvo nije reagovalo na adekvatan način, što je za posljedicu imalo podstrek za druge izvršioce, da će proći nekažnjeno, a kao krajnji rezultat nemara institucija imali smo zaista veliki broj slučajeva ubijanja, mučenja i trovanja životinja”, zaključio je Vlahović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

Mučitelj životinja,sadista koga za ovo nedjelo,ovu neljudskost treba najstrožije kazniti! Jadne životinje koga sve dopadnu!