23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Raičević dodijelio Luče najboljima poručujući da je znanje moć i bogatstvo

Društvo

Comments 0

Raičević dodijelio Luče najboljima poručujući da je znanje moć i bogatstvo

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević večeras je u sali Doma kulture “Vladimir Popović Španac” dodijelio nagrade najboljim učenicima barskih osnovnih i srednjih škola za školsku 2023/2024. godinu.

Ove godine, 127 učenika osnovnih i srednjih škola dobilo je diplomu „Luča“, pored njih Opština Bar nagradila je i učenika generacije Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Petar II Petrović Njegoš“, a po prvi put i učenike osnovnih i srednjih škola koji su učestvovali na državnim i međunarodnim takmičenjima iz nadležnosti Ispitnog centra Crne Gore i Centra za stručno obrazovanje i na istima osvojili I, II ili III mjesto.

“U vremenima kada su izvorne vrijednosti na kojima počiva i naš grad i država Crna Gora na ispitu, vaša Luča je svjetlost koja pokazuje put kojim trebamo kao društvo da idemo, vaše znanje je moć, bogatstvo ali i sredstvo kojim ćemo se svi mi izboriti protiv primitivizma, nacionalizma, populizma i svih onih pokušaja koji prijete da ugroze ono što jesu istinske vrijednosti našeg grada”, istakao je Raičević dodajući da će učenici na tom putu imati punu podršku Opštine Bar.

Za 54 osnovca dobitnika diplome „Luča“ obezbijeđena je novčana nagrada u iznosu od 80€ dok je 50 učenika srednjih škola koji su tokom školovanja imali odličan opšti uspjeh i primjereno vladanje u osnovnoj i srednjoj školi nagrađeno po 100€. Takođe, 23 učenika srednjih škola koji su tokom cjelokupnog školovanja imali odličan uspjeh i primjerno vladanje iz svih nastavnih predmeta u osnovnoj i srednjoj školi nagrađeni su sa po 130€.

Učenica generacije Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Petar II Petrović Njegoš“ u klasi – flauta, Eleneva Sofija u klasi nastavnice Tamare Stijepović, uveličala je svečanost izvedbom Dolžikove Elegije uz pratnju korepetitorke Ane Vukazić.

Nagrađeni učenici su osim novčane nagrade dobili i poklon knjigu. Svi osnovci i učenik generacije muzičke škole na poklon su dobili knjigu „Žene iz grada bez vrati (Ne)zaboravljene Baranke XX vijeka“, autora Željka Milovića, dok je srednjoškolcima uručena knjiga ''Bar u hodnicima sjećanja'' Milana Vujovića.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR