15 °

max 18 ° / min 10 °

Ponedjeljak

16.09.

18° / 10°

Utorak

17.09.

21° / 11°

Srijeda

18.09.

23° / 15°

Četvrtak

19.09.

22° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

24° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
VDT formiralo predmet nakon govora Marka Kovačevića

Društvo

Comments 3

VDT formiralo predmet nakon govora Marka Kovačevića

Autor: Antena M

  • Viber

Tužilaštvo je formiralo predmet povodom govora predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića.

To je Anteni M potvrdila rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, Lepa Medenica. 

"Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom govora predsjednika Opštine Nikšić, M.K., i od strane tužilaštva dat je nalog Upravi policije da od istog prikupi potrebna obavještenja, a po potrebi preduzeće se i druge mjere i radnje, te nakon dostavljanja svih prikupljenih dokaza i podataka, izvršiće se svestrana analiza istih, u cilju ocjene da li se u konkretnom govoru stiču elementi bića krivičnog djela iz nadležnosti ovog tužilaštva, nakon čega će biti donijeta odluka u predmetu", navela je Medenica.

Podsjetimo, Kovačević je rekao da će sa onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima.

Nakon brojnih oštrih reakcija, Kovačević je rekao da prilikom obilježavanja 166 godina od bitke na Grahovcu nije pominjao Crnogorce, niti bilo koji drugi narod u Crnoj Gori, navodeći da je akcenat stavio na potrebu za pomirenjem.

"Turke sam pomenuo u kontekstu prošlosti i borbe koju su naši preci vodili prije svega da odbrane svoja ognjišta i da se oslobode od tadašnjeg jarma a nikako u kontekstu današnjih Turaka i odnosa sa Turskom", rekao je Kovačević. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Di

Ma da ima Nikšićana da ustanu i izadju na ulicu i traže njegovu smjenu. Da je sreće ne bi trebali VDT, čovjek bi sam morao dati ostavku, a narod bi je morao zahtijevati.

DejanRVujičić

Još brže ćete "predmet" i zatvorit. Po uhodanom četničko pravnom mišljenju svetosavskog tužilaštva u konkretnom 'predmetu' biće zaključak -"nema krivičnog osnova ni osnovane sumnje".... stvarno nema - biće da ima zato dosta svetosavske SS ljubavi po nikolaju-u maniti lik s markom završili.

herceg

Farsa… svi su pod istim gazdom “sdt, vdt, pes, ura, df tkzv demokrate…