33 °

max 33 ° / min 20 °

Nedjelja

07.07.

33° / 20°

Ponedjeljak

08.07.

33° / 22°

Utorak

09.07.

36° / 23°

Srijeda

10.07.

37° / 24°

Četvrtak

11.07.

36° / 25°

Petak

12.07.

36° / 25°

Subota

13.07.

36° / 26°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jedini cilj smjene Draška Đuranovića je promjena uređivačke politike Pobjede – novina i portala, jer smo smetnja zbog uticaja koji imamo

Društvo

Comments 11

Jedini cilj smjene Draška Đuranovića je promjena uređivačke politike Pobjede – novina i portala, jer smo smetnja zbog uticaja koji imamo

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom smjene dugogodišnjeg urednika Pobjede Draška Đuranovića, javnosti se obratio dio zaposlenih iz najstarije medijske kuće u Crnoj Gori.

Njihovo obraćanje prenosimo integralno. 

"Dnevne novine Pobjeda su najstariji štampani medij u Crnoj Gori koji će ove godine obilježiti veliki jubilej – 80 godina od izlaska prvog broja.

Pobjeda je na udaru novih proruskih i prosrpskih vlasti u Crnoj Gori još od izbora u avgustu 2020. godine nakon kojih je konstituisana njihova prva vlada. Pogotovo je na meti bio glavni i odgovorni urednik i do danas izvršni direktor Draško Đuranović.
Vlasti su konstantno pravile pritisak na njega, besprizorno ga prozivajući i etiketirajući, u pokušajima da ga ućutkaju i promijene uređivačku politiku Pobjede. Nijesu ga uplašili, niti ućutkali.

Pobjeda je u ovom skoro četvorogodišnjem proruskom i prosrpskom mraku, na čelu sa Đuranovićem, bila i ostala luča slobode i otpora narastajućoj klerikalizaciji i fašizaciji našeg društva, projektu „srpski svijet“, zaustavljanju našeg evropskog puta, urušavanju antifašističih temelja Crne Gore… Upozoravali smo na razaranje crnogorske ekonomije, pogubne odluke po budućnost naše zemlje i naše đece...

I zato smo smetali i smetamo proruskim i prosrpkim vladama – Zdravka Krivokapića, Dritana Abazovića i aktuelne Milojka Spajića.
Zato nove vlasti već duže vrijeme udaraju na Draška Đuranovića i kada su shvatili da ga ne mogu pokolebati i slomiti – danas su ga smijenili sa pozicije izvršnog direktora kompanije „Nova Pobjeda“, a sjutra će, kako nam je najavljeno, razriješiti i sa pozicije glavnog i odgovornog urednika dnevnih novina Pobjeda.

Da su u velikoj žurbi, pokazuje saopštenje izvršnog direktora kompanije „MEDIA-NEA“, koja je vlasnik Nove Pobjede, Borisa Darmanovića, koji je, iako formalno ta odluka još nije donešena, u obraćanju medijima naveo da je navodni bord direktora na današnjoj sjednici donio odluku da „za novog izvršnog direktora i glavnog i odgovornog urednika imenuje dosadašnjeg urednika političke redakcije Nenada Zečevića“.

Predstavnici kompanije, međutim, na sastanku sa redakcijom, kazali su da još nije imenovan novi glavni i odgovorni urednik.
Obavještavam javnost da se radi o brutalnom udaru na slobodu medija u Crnoj Gori, sakrivenom iza navodne odluke navodnog borda direktora.

Jedini cilj smjene Draška Đuranovića je promjena uređivačke politike Pobjede – novina i portala, jer smo smetnja zbog uticaja koji imamo.

U Crnoj Gori je, kroz istoriju, za „prljave rabote“ vazda bilo najlakše naći čovjeka „iz kuće“, pa je tako i u našem slučaju.
Uloga medija je, pored ostalog, da bezrezervno tragaju za istinom i saopšte je javnosti. I zbog toga, očekujemo da, u situaciji kada je „mečka zaigrala i u našem dvorištu“, predstavnici kompanije nam jasno i detaljno obrazlože zašto je Draško Đuranović smijenjen, navodi u pismu dio zaposlenih iz Pobjede.

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

Evidence

Više integriteta i moralnih, ljudskih kvaliteta ima Draško Đuranović od stotina kukavnih ulizica i sljedbenika klero-fašističke politike Putina i Vučića i njihovih sluga u CG.

LIBERTAS

Legendarni list "Pobjedu" gase zajedno sa časnom LJUDINOM Draškom Đuranovićem i prave srpski Informer (još jedan) u CG.Ali Pobjedu si izvojevao Ti hrabri Draško.Dao si nam nepovratno snagu i hrabrost da se zajedno sa tobom borimo za slobodu Crne Gore. Ovo nije kraj ; ovo je početak još žešćeg otpora

DON QUIJOTE

Mrkli Mrak.Poraz humanizma. Uz Antenu M, i još par časnih novina i portala, Pobjeda je bila svjetionik otpora srbijanskoj okupaciji.Bez "ispaljenog metka" odvratne zločinačke sile gase jedan po jedan simbol crnogorske nezavisnosti i slobode.Draško, HVALA TI! za nadu koju si nam davao. SMRT FAŠIZMU