16 °

max 18 ° / min 10 °

Ponedjeljak

16.09.

18° / 10°

Utorak

17.09.

21° / 11°

Srijeda

18.09.

23° / 15°

Četvrtak

19.09.

22° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

24° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Cvijet za dušu Srebrenice" sjutra u Podgorici

Izvor: Youtube Screenshot

Društvo

Comments 0

"Cvijet za dušu Srebrenice" sjutra u Podgorici

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i Dana sjećanja na civilne žrtve ratova vođenih na prostorima bivše Jugoslavije u periodu od 1991-2001.godine, Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori, u saradnji sa Glavnim gradom Podgorica i nevladinim udruženjima, te brojnim prijateljima, organizuje obilježavanje pod nazivom "Cvijet za dušu Srebrenice".

Kako najavljuju iz Bošnjačkog vijeća, u Podgorici, u Spomen parku civilnim žrtvama na Pobrežju, u četvrtak 11. jula 2024. godine, u 9.30 h., biće priređen insert iz monodrame "Nana Fata Orlović", polaganje cvijeća i prigodna obraćanja, kao izraz dubokog poštovanja prema žrtvama genocida u Srebrenici i drugih zločina.

"Saosjećanje sa žrtvama genocida i njihovim porodicama i obilježavanje ovog događaja je izraz pijeteta prema nevino stradalim ljudima, ali i obaveza koja proističe iz međunarodnih konvencija i rezolucija,u cilju odavanja počasti žrtvama genocida u Srebrenici i podizanja javne svijesti o potrebi kolektivnog sjećanja", poručuju iz Vijeća.

To je, ujedno, kako ističu, i poštovanje sopstvenog državnog bića sa aspekta civilizacijske, građanske, nacionalne i, nadasve, ljudske tradicije u Crnoj Gori.

"Želimo da međunarodni Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici bude povod za jačanje društvene svijesti o važnosti poštovanja univerzalnih prava na život, slobodu i sigurnost, bez ikakvih razlika. Vjerujemo da je to najbolja brana da prerušena prošlost ne postane budućnost ove zemlje.

Pozivamo Vas da 11. jula, u 9.30 u Spomen parku na Pobrežju, u Podgorici prisustvujte i medijski propratite događaj, kojim ćemo obilježiti međunarodni Dan sjećanja na genocid u Srebrenici i odati poštovanje dušama nevino stradalih", zaključuje se u najavi Bošnjačkog vijeća.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR