16 °

max 21 ° / min 16 °

Petak

18.10.

21° / 16°

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

21° / 12°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 12°

Utorak

22.10.

20° / 14°

Srijeda

23.10.

21° / 13°

Četvrtak

24.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Izvor: Boka news

Društvo

Comments 14

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Izvor: Boka news

Autor: Antena M

  • Viber

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst koji dominira u pejzažu. Devastacija ambijentalnog pejzaža u Boki se nastavlja kao i trend postavljanja vjerskih obilježja, piše Boka news.

Postavlja se pitanje ko je dozvolio ovu vrstu narušavanja pejzaža, kao i kome i kakvu poruku šalje SPC postavljanjem ovakvih objekata, u 21. vijeku.

Nakon postavljanja metalnog objekta u vidu crkve na Rumiji 2005. godine, krsta koji je postavljen i osvijetljen iznad Risna, krstionice na Ostrvu Cvijeća izgrađene bez dozvole, murala Amfilohiju u H. Novom i Tivtu, ovog julskog jutra smo se probudili prvo sa izgrađenim putem prema lokaciji iznad Bijele, a već sljedećeg dana sa ogromnom metalnom konstrukcijom krsta koji dominira u krajoliku ovog dijela Boke Kotorske, ističe se na portalu Boka news.

Komentari (14)

POŠALJI KOMENTAR

Ante

Srpske fašiste i klerofašiste se može pobijediti samo zajedničkim snagama svih ugroženih naroda, zato Vučić i igra na shemu "podijeli pa vladaj" uz onu pomoćnu igru "palikuće i vatrogasca " uz "kuhanja žabe". Već viđeno!!

Javor

@jovan j. Upravo tako. Tako sam komentarisao odavno, poslije postavljanja istog na Gradini kod B. Polja, ali mi komentar nije objavljen. Zaista ne znam čemu krstovi znače po C-gorskim čukama, osim provokacije. Nikad nijesam vidio da se neko moli Bogu pored tih krstova.

Javor

I nije samo iznad Bijele, već skoro na svakom brdu po C. Gori, posebno na śeveru. Iznad sela: Crnca, Ivanje i Brežđe, na brdu Gradina, gdje žive većinski Bošnjaci, visine skoro 10-tak m. Ovo je čista provokacija prema Bošnjacima.