16 °

max 19 ° / min 12 °

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

21° / 14°

Nedjelja

13.10.

19° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pljevlja: Vraneš s policijom ruši bez sudskog naloga, da bi postavili spomenik patrijarhu – simpatizeru Hitlera

Izvor: PV portal

Društvo

Comments 6

Pljevlja: Vraneš s policijom ruši bez sudskog naloga, da bi postavili spomenik patrijarhu – simpatizeru Hitlera

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J. 

Oko objekta postavljen je kordon policije jutros u četiri sata, a rušenje je bilo zakazano za osam sati. Ono što je sporno i na šta ja i moja porodica, kao i korisnici objekta ukazujemo, jeste da pokušavaju da sruše objekat i pekaru BEZ NALOGA SUDA — kazao je N.J. iz Pljevalja, jedan od vlasnika objekta u centru tog grada.

Najavljeno rušenje privremenog objekta na Trgu patrijarha Varnave u Pljevljima, zakazano za jutros u osam sati, nije počelo. Na licu mjesta su policija, vatrogasci i hitna pomoć.  

Jedan od vlasnika se zatvorio u objekat i prijeti da će se zapaliti.  

Nalog za rušenje potpisala urbanističko-građevinska inspektorka Zorica Čolović. Za rušenje je angažovana DOO „Zaštita prostora” iz Danilovgrada.

Ovo nije prvi pokušaj rušenja objekta u centru Pljevalja. DARIO VRANEŠ, čelnik SO Pljevlja, pozivao je policiju da asistira prilikom rušenja.

Za „PV portal” jedan od vlasnika objekta N.J kazao je da „policija ne dozvoljava ulazak u pekaru, iako nemaju nalog za to”. Tvrdi da je u zakonskom roku PREDAT ZAHTJEV ZA LEGALIZACIJU objekta i da POSTUPAK JOŠ NIJE OKONČAN. 

Prije nešto više od mjesec, pekarski radnici zajedno sa vlasnikom pekare Lukom Pejovićem su protestvovali ispred zgrade opštine Pljevlja, jer je pekari u kojoj rade isključena električna energija. Pejovića je na razgovor primio Dario Vraneš, koji mu nije mogao pomoći, tvrdeći da slučaj nije u nadležnosti SO Pljevlja. 

Varnava Rosić, koji je u Kraljevini Jugoslaviji 1930-1937. bio patrijarh Srpske pravoslavne crkve, između ostaloga, poznat je po svojim pro-nacističkim, antisemitskim i iskazima divljenja za Hitlera.

 

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

DON QUIJOTE

Vraneš je samo ono vidljivo što je zagadilo CG. Kao kad u čistu vodu rastopite otrov, on nije vidljiv sve dok ga ne popijete. CG je otrovana a nas ubijaju na "kašičice" Vraneš je dokaz o simbiozi četničkih i "građanskih" stranaka. Niko više ne pominje Bečića a on je najveće zlo napravio. Uz Dritana.