21 °

max 22 ° / min 17 °

Četvrtak

17.10.

22° / 17°

Petak

18.10.

20° / 16°

Subota

19.10.

19° / 15°

Nedjelja

20.10.

18° / 14°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 14°

Utorak

22.10.

17° / 16°

Srijeda

23.10.

19° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šuković na proslavi 30 godina Antene M najavio: Uskoro i televizija Antena M

Društvo

Comments 25

Šuković na proslavi 30 godina Antene M najavio: Uskoro i televizija Antena M

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Statistika kaže da je ljudski vijek sve duži. I da je trajanje glasila sve kraće, naročito crnogorskih. 30 godina Antene M, u svjetlu ove druge okolnosti, već je neobično dugo opstojanje, praktično incident.

Umjesto osvrtanja na prošlost i dokazivanja da nije bilo lako pregurati sva iskušenja, smatram da je za ovu priliku prikladnija poruka: svjesni smo da moramo naprijed, i to još jače.

Znate da na našem početku bijaše samo radio, sa samo jednom frekvencijom, onom koja je i danas naš zaštitni znak – 87,6 MhZ. Znate i da smo prije osam godina pokrenuli portal, a onda i izdavačku djelatnost.

Ono što ne znate, a to je najvažnije što ću vam večeras reći je da ćemo, ako sve bude po planu, a razloga da ne bude – nema, u sasvim dogledno vrijeme u vaše domove ući kao Antena M TV! Namjerni smo da se pred građanima Crne Gore pojavimo kao njuz kanal koji će obogatiti ponudu na medijskoj sceni.

Vjerujem da smo spremni za taj korak. Shvatite ovu rečenicu kao našu potpunu sigurnost da će to biti dobra televizija. I to je sve što u ovom trenutku o tom projektu smatram da treba reći. Kad bude pred vama, budite strogi sudije kvalitetu programa televizije Antena M.

Još nešto smatram da je večeras neophodno reći, makar koliko bio siguran da se podrazumijeva. Uređivačka politika Antene M na svim njenim platformama ostaće kakva je bila prethodnih 30 godina. Ostaćemo vjerni poštovanju najviših profesionalnih standarda i etičkog Kodeksa. Nastavićemo da budemo stameni oslonac vrijednosti građanske i evropske Crne Gore, nepokolebljivi promoteri dokumentovane istine o crnogorskom identitetu i pravu na njegovo postojanje.

Nikad se nećemo se pridružiti trendu koji je opasno veliko dio crnogorskog novinarstva pretvorio u senzacionalizam, "žutilo" i suđenje ljudima, lišeno i minimuma poštovanja ljudskog dostojanstva. Naprotiv, svjesni smo da živimo u vremenu kad je standard zvani "dužna novinarska pažnja", u situaciji kad su tema ljudi, neophodno nadograditi pojačanom dozom ljudskosti! Odnosno, pojačanom pažnjom pema činjenici da živimo u malom, neanonimnom društvu i da naše objave dramatičnije utiču na ljudske sudbine nego u društvima koja se broje milionima. To, naravno, ne podrazumijeva cenzuru vijesti, nego pažljiv izbor riječi.

Svih ovih decenija, a naročito posljednjih godina svakodnevno smo dobijali potvrdu koliko ljudima znači Antena M. I da ljudi od Antene M ne očekuju samo da brani pravo, čast i slobodu Crne Gore, nego i profesije kojom se bavimo. I mi tim očekivanjima namjeravamo da služimo dok postojimo.

Sve se može promijeniti oko nas, kao što se i mijenja, ali mi smo stara škola i ostajemo vjerni vrijednostima koje promovišemo od 18. jula 1994. Na bilo kakve druge ne planiramo da se navikavamo.

Komentari (25)

POŠALJI KOMENTAR

Vojkan

ODAVNO RADOSNIJE VIJESTI NE ČUH! S R E C N O

Nermina

@Tajfun Podrška Anteni M, jedini ste i najbolji koji poštuju Crnu Goru i vole svim svojim bićem. Pozdrav za g. Darka Šukovića.