23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Perović: Problem deponije samo jedan u nizu pokazatelja obmana i nesposobnosti nikšićke vlasti

Društvo

Comments 0

Perović: Problem deponije samo jedan u nizu pokazatelja obmana i nesposobnosti nikšićke vlasti

Autor: Antena M

  • Viber

Novi požar na staroj deponiji ili preciznije smetlištu, još jednom je pokazao građanima Nikšića koliko lokalna vlast brine o gradu i potrebama njegovih stanovnika, smatra Radovan Perović član GO SDP-a.

Logično bi, navodi Perović, bilo da je zdravlje građana i potreba za ekološki uređenom životnom sredinom prioritet svake odgovorne vlasti, ali u Nikšiću nije tako.

"Dok prvi čovjek na čelu Nikšića voli falsifikovati istoriju i povremeno se ,,zanese’’ u nacional-šovinističkim ispadima, koalicioni partner Demokrate ,,peglaju’’ situaciju, zapošljavajući na svim nivoima, dok građani ispaštaju", ističe Perović.

Kako smatra, nesposobni lokalni čelnici nijesu bili u stanju da, skoro četiri godine nakon preuzimanja vlasti, riješe problem odlaganja otpada.

"Nestala su sva predizborna obećanja i projekti pompezno najavljivani, koji su trebali trajno da riješe ovaj problem, od izgradnje reciklažnog centra po uzoru na razvijene gradove Zapadne Evrope, do sanitarne deponije po najvišim ekološkim standardima. Obećavali ste i fabriku za recikliranje starih guma.

Umjesto obećanog, imamo smetlište koje je opasno po život i zdravlje građana. Ispunjeno otpadom različitog porekla, neorganskim, medicinskim, predstavljajući ozbiljnu ekološku prijetnju. Uzalud je nesposobna lokalna vlast dobila 400.000 eura za sanaciju deponije od prošlog požara. Jasno je svakom građaninu Nikšića kako su uspješno sanirali problem, kada pogleda u pravcu Budoša prekrivenog oblakom dima", kaže Perović.

Čudi, kako dodaje, ćutanje pojedinih ekoloških NVO, koje su u prošlosti bile veoma glasne sve dok njihovi favoriti nijesu preuzeli vlast.

"Dok se zagađuju zemlja, voda i vazduh, umjesto brige o građanima, lokalnoj vlasti je prioritet unijeti još koju podjelu u društvu, zaposliti nekompetentne i neuke, ne bi li tako umanjili posljedice neispunjenih predizbornih obećanja.

Pošto ste pokrenuli inicijativu da Nikšić postane Evropska prijestonica kulture, moraćete objasniti građanima kako to da grad koji teži toj prestižnoj tituli nema osnovno pristojno rješenje odlaganja otpada i guši se u oblaku dima sa štetnim i kancerogenim materijama. Svaki račun dođe na naplatu, polako se približavaju izbori na kojima će vas građani Nikšića zasluženo kazniti", zaključuje Perović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR