23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Montefarm: SPO po službenoj dužnosti posjetio Montefarm, realizovaćemo sve preporuke DRI i prije datog roka

Društvo

Comments 1

Montefarm: SPO po službenoj dužnosti posjetio Montefarm, realizovaćemo sve preporuke DRI i prije datog roka

Autor: Antena M

  • Viber

Iz ZUACG MONTEFARM potvrdili su informaciju da je SPO po službenoj dužnosti posjetio MONTEFARM i tom prilikom zatražio određenu dokumentaciju.

Montefarm ima rok do 1. avgusta da nadležnim organima preda svu dokumentaciju o poslovanju Montefarma za vrijeme dok je na čelu ove zdravstvene ustanove bio Goran Marinović.

Upitani u koju dokumentaciju je SPO tražio uvid, iz MONTEFARM-a su nam kazali da se za sve dodatne informacije u vezi sa zahtijevanim dokumentima obratimo upravo SPO.

Ministar zdravlja Vojislav Šimun smijenio je 2. aprila tadašnjeg direktora Gorana Marinovića.

Državna revizorska institucija dala je negativno mišljenje na pravilnost poslovanja Zdravstvene ustanove Apoteke Crne Gore Montefarm.

Iz MONTEFARM-a su naveli da nije tačna informacije da 29 preporuka nije realizovano, već je u Izvještaju DRI od 25.07.2024 o dosadašnjoj realizaciji preporuka ZUACG MONTEFARM, nadležni Kolegijum DRI jasno naznačio sljedeće:

· sedam preporuka su u potpunosti realizovane;

· 15 preporuka su u fazi realizacije (dakle u toku je njihova finalizacija);

· Za šest preporuka je potrebna dodatna dokumentacija kako bi i one bile finalizovane i uvjerile DRI u realizaciju;

· četiri preporuke su djelimično realizovane;

· četiri nijesu realizovane.

"Iz pomenutog dostavljenog izvještaja DRI jasno se vidi da četiri preporuke nijesu realizovane, a ne kako su pojedini mediji naveli.

Upravo zbog kompleksnosti ispunjenja svih zahtjeva odnosno sprovođenja datih preporuka iz Izvještaju DRI od 13.02.2024. u vezi sa utvrđenim nepravilnostima kada je u pitanju poslovanje ZUACG MONTEFARM u 2022.godini, dat je rok 25.01.2025.godine.

Od 03.04.2024.godine, novoizabrani direktor Aleksandar Bogavac, je za kratko vrijeme pokrenuo na nivou Ustanove niz postupaka u cilju što efikasnije realizacije svih preporuka DRI.

Dosadašnja dinamika realizacije apsolutno ukazuje na to da ćemo i prije datog roka (25.01.2025.god) u potpunosti realizovati i korigovati sve preporuke DRI, uprkos obimnom i zahtjevnom procesu, i svakodnevnim uobičajenim radnim zadacima, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena", navodi se u odgovoru MONTEFARM-a.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

realizator

AKO NIJESU REALIZOVANE, ONDA SU NEREALIZOVANE. TO JE BAR PROSTO. OVAKVE DEZINFO DAJE I RAONIC KAD POKUSAVA DA NAPRAVI PRAVILNIK O NAGRADJIVANJU. TAKO SADA IMA 2 U RTCG I DALJE PRIMA PLATU NEZAKONITO I BRIGA GA I ZA DRI I ZA ODLUKE SUDIJA KAD SU MU JELENA NEDOVIC I SLAVEN RADUNOVIC REKLI DA JASE.