17 °

max 18 ° / min 15 °

Četvrtak

03.10.

18° / 15°

Petak

04.10.

18° / 16°

Subota

05.10.

20° / 14°

Nedjelja

06.10.

16° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 11°

Utorak

08.10.

19° / 12°

Srijeda

09.10.

16° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grupa zaposlenih RTCG pisala Etičkom odboru UCG: Donesite mišljenje o doktoratu Veselina Drljevića

Društvo

Comments 2

Grupa zaposlenih RTCG pisala Etičkom odboru UCG: Donesite mišljenje o doktoratu Veselina Drljevića

Autor: Antena M

  • Viber

Grupa zaposlenih RTCG uputila je pismo upućeno Etičkom odboru Univerziteta Crne Gore u vezi sa vjerodostojnošću doktorata Veselina Drljevića, predsjednika Savjeta RTCG.

Pismo prenosimo u cjelosti: 

Poštovani,

Molimo vas da na osnovu  ove prijave, u skladu sa zakonom, procedurama, etičkim kodeksom i javnim interesom, donesete svoje mišljenje o doktoratu Veselina Drljevića.

Naime, Veselin Drljević se crnogorskoj javnosti predstavlja kao doktor i docent.

Prostim uvidom u njegovu doktorsku tezu Perspektive razvoja sportskog turizma u Crnoj Gori, branjenu na Alfa Univerzitetu u Beogradu 2017, vidi se da je prepisao trideset i šest strana Master plana crnogorskog turizma koje je objavilo Ministarstvo turizma Crne Gore 2008. godine.

U ,,doktoratu’’ od 103. do 138. strane u cjelosti je prenesen tekst (od 33. do 64. strane) Master plana crnogorskog turizma –razlika je samo u paragrafima, Drljevićevi su drugačije sjeckani i pisani ćirilicom. Upitan da objasni ovoliku količinu prepisanog teksta bez eksplicitnog navođenja autora, Veselin Drljević je rekao da to niko ne bi namjerno uradio.

U izjavi o autorstvu Veselin Drljević je rekao da nije koristio autorska prava drugih lica i da je sve rezultat sopstvenog istraživačkog rada.

Mislimo da je loš primjer u naučno obrazovnom sistemu da se do zvanja i titula dolazi kroz najblaže rečeno beslovesne procese, jer onda vrijednosti, vrline i ekpertiza gube na smislu i značaju.

Ovom slučaju se mora posvetiti posebna pažnja jer izgleda da postoji velika korelacija između akademske neetičnosti i nečestitosti i lošeg i nezakonitog obavljanja povjerenih javnih funkcija.

Jer je upravo sa takvim najvećim akademskim zvanjem Veselin Drljević predstavio sebe Administrativnom odboru Skupštine Crne Gore koji ga je birao za člana Savjeta RTCG. 

Sada predsjedava Savjetom. O njegovim predsjedničkim aktivnostima ovih dana svjedoči zgrožena javnost i opterećeni pravosudni sistem. Pravosnažne sudske presude dokaz su njegovog nepravnog postupanja, a tekući parnični i krivični postupci  upućuju da se mnogo toga nenormalnog dešava.

Složićemo se da je to pogubno za društvo, institucije i Crnu Goru.

Molimo vas da date administrativni, akademski i etički sud o (slučajnom) doktoratu Veselina mr Drljevića. Očekujemo da se vaša procedura ne otegne kao sudanija nelegalnom Raoniću koji već četvrtu godinu opstaje na dužnosti upravo zahvaljujući podršci Drljevića.

Uz iskrenu akademsku srdačnost

ZAPOSLENI RTCG

Srđan Čović

Tanja Šuković

Vesna Banović

Časlav Vujotić

Snežana Rakonjac

Mladen Vukčević

Slaven Knezović

Vesna Terić

Žarko Božović

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Marjan

Tužno i jadno na kakve je grane pala RTCG, zbog šake srpskih klerofašista na njenom čelu !