15 °

max 20 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

20° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Borovinić-Bojović: Nasilje je nedopustivo, vrijeme da se vrati odredba da je napad na ljekare i medicinare krivično djelo

Izvor: Antena M; Foto: Dragan Tomašević

Društvo

Comments 0

Borovinić-Bojović: Nasilje je nedopustivo, vrijeme da se vrati odredba da je napad na ljekare i medicinare krivično djelo

Autor: Antena M

  • Viber

- Napadi na ljekare i ostalo medicinsko osoblje su postali svakodnevica. Uporno stižu vijesti o tome da je neko opet ošamario ili istukao doktora. Posljednji slučaj iz Nikšića je još jedan prelazak crvene linije zbog čega pozivam uvažene kolege i iz Vlade i iz Skupštine Crne Gore da hitno vrate raniju odredbu o tome da je napad na ljekara, ali i na kompletno medicinsko osoblje, krivično djelo, poručuje predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić-Bojović. 

"Nažalost, ovi slučajevi jasno pokazuju da je od ovacije medicinskom radniku, u najsvježijem slučaju medicinske sestre Snežane Magoč koju je s pravom slavila cijela Crna Gora, do šamara doktoru - samo jedna tanka linija. To mora da se promijeni. Napad na ljekara je ugrožavanje čitavog društva i svih onih o kojima ljekari medicinari brinu.

Istovremeno, imajući u vidu i neke ranije slučajeve nasilja nad ženama, među maloljetnicima i u ostalim kategorijama društva, jasno je i da se kao zajednica moramo ozbiljnije posvetiti suzbijanju ove pošasti koja, osim što odudara od postulata savremenog društva, ne priliči ni tradicionalnim vrijednostima kojima se ponosimo", dodala je Borovinić-Bojović. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR