24 °

max 24 ° / min 14 °

Subota

21.09.

24° / 14°

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

23° / 15°

Utorak

24.09.

23° / 15°

Srijeda

25.09.

22° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 16°

Petak

27.09.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ustavni sud danas ponovo odbio predlog za utvrđivanje neustavnosti Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Društvo

Comments 3

Ustavni sud danas ponovo odbio predlog za utvrđivanje neustavnosti Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Autor: Antena M

  • Viber

Ustavni sud Crne Gore je na sjednici od 26. aprila 2024. godine, većinom glasova, Odbio predlog za utvrđivanje neustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Ova odluka i rješenje objaviće se u „Službenom listu Crne Gore”, navodi se u odluci koja je danas objavljena na sajtu Ustavnog suda.

Podsjećamo, Ustavni sud je na sjednici od 26. aprila odbacio predloge za utvrđivanje neustavnosti Temeljnog ugovora zaključenog između države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC) i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

rušenje

Ovo je nevjerovatno! Bilo bi dobro da sa ovim rješenjem objave objašnjenje za svoju odluku. Zar ne bi ovi vajni pravnici mogli da nam kažu da je ovaj Zakon u skladu sa Ustavom, kada veće tako misle? Ne znam da li građani mogu sada imati bilo kakvu dilemu o rušenju države CG?

Bajo

Ok . Posto srpske sudije u US nece da poniste one odredme zakona za koji i oni znaju da su neustavne - oni se odlucuju da sebe izuzmu iz tumacenja Ustava. OK. Ako oni nece , da rijese tako evidentno krsenje Ustava - riješiće Strazbur. Sramotne su sudije US kojima je interes Crkve drzave Srbije veci od Ustava Crne Gore .

Sve vi cvjetalo

To nije Ustavni sud, vec servis okupatora ove zemlje. Oni bi trebali da poznaju i Ustav i Zakone, pa je tim gore, sto ih svjesno ne primjenjuju.