25 °

max 25 ° / min 14 °

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

23° / 15°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Janković: Injac i Anđušić pokušale da dostave lažna dokumenta, Vladina komisija potvrdila moje navode da sam nezakonito smijenjen

Izvor: Arhiva

Društvo

Comments 0
"Pravno divljačko postupanje gradonačelnice i sekretarke za lokalnu samoupravu"

Janković: Injac i Anđušić pokušale da dostave lažna dokumenta, Vladina komisija potvrdila moje navode da sam nezakonito smijenjen

Izvor: TV E/Portal Analitika

Autor: Antena M

  • Viber

Bivši komandir Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada, Goran Janković, kaže da su njegove tvrdnje da je nezakonito smijenjen potvruđuju dva rješenja Vladine komisije za žalbe.

On je gostujući u 24 sata Televizije E kazao da je riječ o, kako je rekao, hronologiji pravno divljačkog postupanja gradonačelnice Glavnog grada Olivere Injac i sekretarke za lokalnu samoupravu Slađane Anđušić.

“Ono sa čim želim da upoznam javnost jeste da je prisutno obilje zloupotreba službenog položaja, falsifikovanja i skirvanja dokumenata, pokušaja obmane državnih organa. Iz Glavnog grada, odnosno gradonačelnica Olivera Injac i sekretarka za lokalnu samoupravu Slađana Anđušić, pokušale su da dostave lažna dokumenta, da ne dostave potpunu dokumentaciju, a sve u cilju pokušaja opravdavanja nezakonite smjene“ - istakao je Janković.

Vladina komisija za žalbe je, kaže Janković, vrlo revnosno pregledala čitav postupak njegove smjene i ukazala na, kako navodi, nenormalno pravno ponašanje, što se može i vidjeti i iz samog Rješenja o razrješenju. Dodaje da je iste razloge, koje je gradonačelnica Injac navela u prijavi za njegovu smjenu sa mjesta komandira Službe zaštite i spašavanja, navela i u krivičnoj prijavi protiv njega.

“Postoji naredba gradonačelnice da se ne skeniraju dokumenta u arhivi, koja su vezana za Gorana Jankovića, i da se vrši pritisak na ljude, u sistemu grada, da se jednostavno izvrši pritisak da se odluka o razrješenju uvede u legalne tokove. Ja se do sada nijesam oglašavao nijednom, iako je bilo od strane Glavnog grada niz negativnih tekstova, o mom radu u Službi zaštite. Moj rad se može ogledati u prethodnom periodu, može se i ogledati kako sada funkcioniše Služba, na koji nivo je dovedena, kako se uništavaju materijalno tehnička sredstva, zaposlenja… Sve što je stavljeno meni na teret rađeno je u nevjerojatno velikom obimu u samoj Službi zaštite, tako da će to biti predmet interesovanja. Ono što je dobro je da je Komisija za žalbe jasno i evidentno utvrdila propust i zloupotrebe u smislu procedura, od strane gradonačelnice Injac i sekretarke za loklanu samoupravu Slađane Anđušić. Naravno, to će imati posljedice” – poručuje Janković.

Sve će, kada se završi postupak, pratiti nadoknada koja, zaključuje Janković, neće biti mala, već će se mjeriti desetinama hiljada eura.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR