15 °

max 23 ° / min 14 °

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

23° / 16°

Srijeda

25.09.

21° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 15°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

25° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Delić: Siguran sam da ovogodišnji Dan Opštine obilježavamo u ljepšim Plužinama

Izvor: Media biro

Društvo

Comments 1

Delić: Siguran sam da ovogodišnji Dan Opštine obilježavamo u ljepšim Plužinama

Izvor: Mediabiro

Autor: Antena M

  • Viber

Polaganjem vijenaca, kamena temeljca za početak radova na izgradnji  Sportske hale kao i svečanom Sjednicom danas je obilježen dan Opštine Plužine. Čelnicima opštine pridružio se i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić koji je tom prilikom položio kamen temeljac za početak radova na izgradnji Sportske hale. Potom je delegacija presjekla vrpcu i zvanično pustila u rad gradski park i obišla novoizgrađenu teretanu, prenosi Media biro.

Važne završene radove i brojne investicije koje su planirane u narednom periodu pozdravio je ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić.

“Zadovoljan sam zbog početka radova na izgradnji Sportske hale. Smatram da Plužine kao opština zavrjeđuju mnogo više, mislim da je konačno došao trenutak da se ova opština valorizuje na najbolji način. Vlada Crne Gore zajedno sa lokalnom samoupravom će u narednom periodu nastaviti ovu dobru praksu, sve sa ciljem unaprjeđenja kvaliteta života građana Plužina”, poručio je on.

Nakon intoniranja himne prisutnima se obratio i predsjednik Opštine Plužine Slobodan Delić čestitavši svim građankama i građanima Plužina ovaj bitan datum. On je podsjetio da su u prethodnom periodu realizovali i započeli niz projekata koji za cilj imaju unapređenje uslova za život lokalnog stanovništva i uslove za razvoj poljoprivrede i turističke djelatnosti.

“U godini pred nama ćemo nastaviti sa izradom planske i projektne dokumentacije bez koje nije moguća realizacija budućih projekata sa kojim ćemo naš grad učiniti prepoznatljivim mjestom, privlačnim za, vjerujemo, cjelogodišnji život. Kao i prethodih godina i u ovom periodu između dva praznika, lokalna uprava je dala značajno mjesto unapređenju putne mreže na teritoriji opštine. Završeno je asfaltiranje putnih pravaca u Brijegu, Crkvičkom Polju, Barnom Dolu, Stabnima i Goransku u dužini od  7 km. U ovoj godini biće asfaltirano i rekonstruisano još 10 km lokalnih puteva na prostoru opštine Plužine i to putni pravci u selima Mratinje, Crkvičko Polje, Jerinići, Kneževići, Nikovići i Unač”, istakao je on.

Kako je kazao, u samom gradskom centru završeno je parterno uređenje prostora pored gradske plaže i napomenui da je toku je rekonstrukcija ulice od hangara do uključenja na prvu fazu gradske saobraćajnice.

“Posebno nas raduje što smo danas zvanično obilježili otpočinjanje radova na izgradnji sportske hale u Plužinama. Unapređenjem infrastrukture ovog tipa, vjerujemo da ćemo motivisati i vlasnika Hotela u Plužinama ali i sve zainteresovane investitore da krenu sa realizacijom projekata izgradnje većih smještajnih objekata i time dati ogroman doprinos za turistički razvoj našeg mjesta. Ovaj projekat realizujemo uz podršku Vlade Crne Gore i Uprave za kapitalne projekte”, naveo je on.

Poljoprivreda u opštini Plužine je tokom 2024. godine podržana sa više od 500.000,00 eura direktnih subvencija, rekao je Delić.

“I ove godine Plužine su ljetnji manifestacioni centar Crne Gore. Organizacija sportskih i kulturnih manifestacija našem gradu daju pečat i imidž mjesta ozbiljnog turističkog centra. Izazov  koji nam se nameće je kako da postojeću sezonu od 5 mjeseci produžimo na duži period. Izvještaji i rezultati dosadašnje turističke sezone nam govore da će ova godina biti jedna od rekordnih po broju gostiju u Plužinama“, poručio je Delić.

Svečanoj Sjednici prisustvovao je i ministar poljoprivrede Vladimir Joković, predsjednici Opština Tivat i Nikšić i brojni drugi, prenosi Media biro.

 

 

 

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Kika

Nasli se neocetnici da se vide i porazovaraju. Ovaj narod ne zasluzuju bolje.