15 °

max 23 ° / min 14 °

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

23° / 16°

Srijeda

25.09.

21° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 15°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

25° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SOBNOR osudio skrnavljenje antifašističke baštine u podgoričkom naselju Masline

Izvor: SOBNOR

Društvo

Comments 3

SOBNOR osudio skrnavljenje antifašističke baštine u podgoričkom naselju Masline

Autor: Antena M

  • Viber

 
“SOBNOR najoštrije osuđuje novi vandalski čin devastacije spomeničke baštine iz antifašističke borbe u našem gradu, u ovom slučaju skrnavljenje spomen ploče posvećene delegatima prvog zasijedanja Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja za Crnu Goru i Boku, sa područja Zete, koji su strijeljani 17. i 19. decembra 1943. godine u Maslinama – Podgorica, a koja se nalazi na zgradi Mjesne zajednice Jedinstvo", navodi se u saopštenju te organizacije. 

SOBNOR ujedno najoštrije osuđuje vandale koji su uništili fasadu zgrade Mjesne zajednice Jedinstvo, u Maslinama, i potpuno je prekrili i uništili grafitima neprimjerenog sadržaja.

“Zahtijevamo od nadležnih institucija da se zaustavi ovaj anticivilizacijski čin, te da se počinitelji za ovo gnusno i necivilizovano djelo pronađu i primjereno sankcionišu. SOBNOR-a Crne Gore kao nastavljač njegovanja revoluconarnih tradicija i izvorne ideje naše slavne NOB-e i koji drži do, slobode, patriotizma i antifašizma, koji čuva uspomenu na poginule borce NOR-a, ovim putem želi da opomene one protogoniste ovakvih i sličnih ataka na slobodarsku tradiciju ovog naroda i da se kane svega onog što vrijeđa naša antifašistička osjećanja”, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik SOBNOR Radojica Radojević.

Najavljuju da će se SOBNOR kao i u ranijem periodu energično i oštro suprostaviti svim onim snagama i pojedincima koji negiraju naš NOP a veličaju, fašizam i poražene snage.

“Pozivamo sve antifašiste i časne ljude da se uključe u borbi protiv povampirenog fašizma bilo koje vrste, nacionalizma i istorijskog revizionizma”, zaključuju u saopštenju.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

bobo

Da mi uvatit kojega na djelu, mozda bi i ostali 2 put razmislili za ubuduce. Ne dozvolimo da nam nekaznjeno skrnave najsvjetliju istoriju.

mr

Ovo su vaši politički i koalicioni partneri!

Tajfun

Ovo radi velikosrpska,cetnicka kamarila uz pokroviteljstvo"svetosavske sekte".