23 °

max 23 ° / min 14 °

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

22° / 16°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

24° / 15°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đeljošaj: Savjet ne može, i mojom podrškom neće biti pod kontrolom stranih država i njihovih službi bezbjednosti

Društvo

Comments 2

Đeljošaj: Savjet ne može, i mojom podrškom neće biti pod kontrolom stranih država i njihovih službi bezbjednosti

Autor: Antena M

  • Viber

Dok budem potpredjednik Vlade i ministar države Crne Gore, radiću sve da se u zakonska rješenja očuva državni interes Crne Gore. Agencija za elektronske komunikacije, u vrijeme velikog razvoja tehnologije, mora ostati privržena državnom interesu Crne Gore, saopštio je Nik Đelošaj, potpredsjednik Vlade za ekononsku politiku i ministar ekonomskog razvoja.

Istako je da Savjet ne može, i njegovom podrškom, neće biti pod kontrolom stranih država i njihovih službi bezbjednosti, ali ni operatera koje mora da kontroliše.

“Novim zakonom su postavljeni strožiji i stručniji uslovi za Savjet. Aktuelni Savjet je izabran političkom trgovinom, starim problematičnim zakonom, ne ispunjavaju svi članovi Savjeta uslove ni po važećem zakonu, a dok imam sva ova saznanja, naravno da ću dati doprinos da ne bude ova institucija dovedena pod kontrolom političkih trgovina i stranog uticaja. Najmanje treba da brinu profesor Radulović i direktor Agencije Grgurović, jer i oni treba da zaštite državni interes Crne Gore, a ne tuđi, a pogotovo da obmanjuju javnost i ne kažu pravu istinu kako je i dokumentacija članova Savjeta nepotpuna i da je to urađeno po principu političke trgovine”, kazao je on.

Ističe da novim predloženim zakonom se povećava nezavisnost, stručnost, dupla kontrola izbora članova Savjeta i samo se dodatno povećava nezavisnost Savjeta, ali što je značajno, čuva se državni interes Crne Gore.

“Ja, između da radim za strane države i zainteresovane operatere, svoju funkciju dok budem obavljao biću na strani države koju predstavljam”, poručio je Đeljošaj.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

HALLEY

Poštovani Nik, Dobre namjere nijesu nikada bile garancija da se neće završiti na putu za pakao.

herceg

Jeste odavno Niče! Niko ti nije rekao???