24 °

max 24 ° / min 16 °

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

19° / 16°

Srijeda

25.09.

21° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podnijeto 1.502.438 prijava boravka za strance

Izvor: MINA

Društvo

Comments 1

Podnijeto 1.502.438 prijava boravka za strance

Autor: Antena M

  • Viber

Službenici Uprave policije – Sektora granične policije, svakodenvno preduzimaju intenzivne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u oblasti kontrole kretanja i boravka stranaca u Crnoj Gori.
Preventivnim i represivnim aktivnostima na kontroli prijave boravka stranaca u Crnoj Gori, u periodu od 1. januara do 31. jula tekuće godine povećan je obim podnošenja prijava i odjava boravka stranaca kojima se pružaju usluge smještaja u Crnoj Gori.

“Ove aktivnosti rezultirale su podnošenjem 1.502.438 prijava boravka za strance, što predstavlja povećanje od 9,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine”, saopštila je policija.

Osim navedenog podnijeto je 37 odsto više prekršajnih prijava i izdato prekršajnih naloga, zatim, izdato je 36,1 odsto više rješenja o povratku zbog nezakonitog boravka stranca, dok je kod prinudnog udaljeno stranaca iz Crne Gore došlo do povećanja od 91,6%.

“Takođe, do procentualnog povećanja od 44 odsto došlo je u iniciranju postupaka za prekid dozvole za privremeni boravak strancima”, navodi policija.

Službenici Sektora granične policije će i u narednom periodu nastaviti sa intenzivnim aktivnostima na kontroli kretanja i boravka stranaca, što će dalje doprinijeti očuvanju stabilnog bezbjednosnog ambijenta u Crnoj Gori ali i suzbijanju sive ekonomije u oblasti turizma i ugostiteljstva.

Kada je riječ o pomorskom i unutrašnjem saobraćaju, službenici Regionalnog centra granične policije “Jug“, samostalno i u koordinisanim akcijama sa Upravom pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, te Direkcijom za inspekcijski nadzor u pomorskom i unutrašnjem saobraćaju svakodnevno vrše kontrole u zoni svoje nadležnosti.

“U periodu od 1. do 6. avgusta, u akvatoriji svih šest primorskih opština, izvršena je kontrola 173 plovila i 213 lica, kojom prilikom je u prekršaju iz oblasti Zakona o sigurnosti pomorske plovidbe zatečeno 86 upravitelja plovila koji su dalje procesuirani u skladu sa navedenim Zakonom”, dodaje policija.

Organizacione jedinice Regionalnog centra granične policije “Jug” će nastaviti sa navedenim aktivnostima i u narednom periodu, kako bi kroz, kako samostalni nadzor kao i u saradnji sa pomenutim relevantnim službama, doprinijeli podizanju stepena sigurnosti plovidbe u teritorijalnom moru i unutrašnjim morskim vodama Crne Gore.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Sonja

To je 2 x više nego što je nas. I ko su podnosioci zahtjeva: Srbi i Rusi. I tako će ih biti više nego nas i slijedi mijenjanje Ustava, ćirilica. Oni već kreče i sve pišu u ćirilici.