16 °

max 18 ° / min 16 °

Utorak

24.09.

18° / 16°

Srijeda

25.09.

22° / 16°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

22° / 15°

Ponedjeljak

30.09.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mihailović: Građanima je važno da se ustanovi precizna odgovornost

Izvor: Screenshot

Društvo

Comments 0

Mihailović: Građanima je važno da se ustanovi precizna odgovornost

Izvor: TV E

Autor: Antena M

  • Viber

Nije prvi put da se tehnički mandat Vlade koristi ,,do posljednje kapi” kako bi se ispunile neke obaveze naših zvanička, koje su dali raznoraznim biznismenima - kazao je za 24 sata glavni i odgovorni urednik portala TVE - Duško Mihailović.

Komentarišući hapšenje Nasera Ramaja, koji je dobio crnogorsko državljanstvo po privilegovanoj proceduri, a za koga se sumnja da je oštetio državu za dva miliona eura, Mihailović je kazao da nije prvi put da se to dešava, te da je osim Vlade  bivšeg premijera Dritana Abazovića, to isto radila i Vlada u tehničkom mandatu bivšeg premijera Zdravka Krivokapića.

,,Vrlo brzo, nakon dodjeljivanja tog državljanstva, CGO je, čini mi se u novembru prošle godine, upravo upozorio da je to državljanstvo sumnjivo. Oni su kazali da je dotični  gospodin već imao dvije firme koje su bile na crnoj  poreskoj listi, jedna čak i u blokadi većoj od pola miliona eura, u nekom trajanju od dvije godine. Postavlja se pitanje kako je Ministarstvo finansija, zapravo, preporučilo gospodina za tu vrstu državljanstva. Ono što je nama kao građanima važno, a u šta sumnjam da će se desiti, jer se ne dešava u prethodnom periodu, je da se ustanovi precizna odgovornost ljudi koji su učestvovali u svemu tome i da na neki način budu sankcionirani“ - poručio je Mihailović.

Kontroverze oko turskog državljanina, Binalija Čamgoza, traju već duži period, podsjetio je Mihailović, i prisjetio se sukoba bivšeg ministra pravde Andreja Milovića i bivšeg premijera Dritana Abazovića, na maratonskom Odboru za bezbjednost, kada je Milović optužio Abazovića za primanje mita, i obratno. 

,,Šef kabineta gospodina Spajića, gospodin Krvavac, je maltene, beskrupulozno bio za to da se gospodin Čamgoz izruči Turskoj, bez obzira na činjenicu što bi mu tamo život bio ugrožen, jer bi zauzvrat dobili investiciju za put, koji bi trebalo da poveže Pljevlja i Goražde, a očigledno u nekom dilu sa Bošnjačkom strankom, da se zadovolje njihovi interesi” - naglasio je Mihailović.

Glavni i odgovorni urednik portala ETV kaže da je počeo otvoreni rat između premijera Spajića i bivšeg ministra pravde Andreja Milovića, za sada se taj rat vodi na X mreži, a pošto je Milović najavio izlazak na lokalne podgoričke izbore, sa svojom građanskom listom, Mihailović smatra da će do 29.septembra, za kad su zakazani izbori, biti maraton pun  novih saznanja.

Milović je objavio da će nastavak druge dionice autoputa, objašnjava Mihailović, biti dodijeljen firmama čiji su vlasnici bliski premijeru Spajiću.

,,Koliko sam ja upoznat, što se tiče tog političkog partnera gospodina Spajića, riječ je o Andriji Mandiću, zapravo predsjedniku Skupštine Crne Gore. Ovu drugu osobu, koju je pominjao gospodin Milović, još uvijek nijesam siguran o kome se radi” - naglasio je Mihailović.

Ubrzo, u septembru će biti zvanično lansiran Portal TV E, kaze Mihailović i dodaje da će to  biti  ozbiljna priča, koju će zajedno sa Televizijom E, čitaoci i gledaoci će imati priliku da konzumiraju kao novi medij. 

,,Ono što je važan momenat u cijeloj priči, pogotovu u ovoj situaciji kada je Crna Gora medijski okupirana,  je to da će Crna Gora dobiti još jedan crnogorski medij” - zaključio je Mihailović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR