17 °

max 23 ° / min 17 °

Srijeda

25.09.

23° / 17°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

22° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

18° / 12°

Utorak

01.10.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Opština Žabljak uputila apel nadležnim da se ne gasi Osnovni sud

Društvo

Comments 1

Opština Žabljak uputila apel nadležnim da se ne gasi Osnovni sud

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber

Elektronskom poštom, predjednik Opštine Žabljak Radoš Žugić, dostavio je zvaničan stav Opštine Žabljak po pitanju Plana racionalizacije sudske mreže u Crnoj Gori.

Stav lokalne uprave objavljujemo integralno.

"Plan racionalizacije sudske mreže predviđa ukidanje manjih Osnovnih sudova u Žabljaku i Danilovgradu. U jednom dijelu Plana, a koji je objavljen u elektronskim medijima, navode se razlozi za donošenje ovakve odluke. Između ostalog, daje se obrazloženje da bi spajanjem Osnovnih sudova u Žabljaku i Pljevljima tekući godišnji troškovi bili smanjeni za 66 178 evra. Navodi se, da je ovo uglavnom rezultat nedostatka sudija i tehničkih sekretara. Još jednom, apelujem na Sudski savjet i Ministarstvo pravde da se izabere sudija Osnovnog suda u Žabljaku i da se odustane od gašenja Osnovnog suda u našem gradu. Brojni praktični, istorijski, demografski i kulturološki razlozi govore u prilog činjenici da treba sačuvati sud u Žabljaku. Svaka druga odluka će građanima Žabljika i Šavnika onemogućiti dostupnost pravdi pod jednakim uslovima. Ukidanjem Osnovnog suda, koji danas broji devet zaposlenih, daje se vjetar u leđa ili bolje rečeno u požar, koji prijeti da proguta dvije poddurmitorske opštine. Pozivam Sudski savjet i Ministarstvo pravde da još jednom sagledaju sve aspekte i činjenice. Takođe, nudim konkretnu i nedvosmislenu pomoć lokalne samouprave, u svakom obliku, a koja će doprinijeti očuvanju Osnovnog suda u Žabljaku", navodi se u dopisu.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

Sud u Žabljaku ili negdje drugo je prvenstveno potreban da bi štitio građane od bezakonja lokalne samouprave. Lokalnoj vlasti bi više odgovaralo da bude na Žabljaku jer bi mogli uticati na odluke suda, što im je puno teže ako je sud u Pljevljima. O bezakonju više neki drugi put, a postalo je endemsk